Bon ambient però sense aglomeracions a les llibreries de Lleida que han obert aquest diumenge

Les travesses assenyalen títols de novel·la negra i sobre el procés com els favorits d'aquesta diada de Sant Jordi

Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:48h
Imatge d'una llibreria de Lleida
Imatge d'una llibreria de Lleida | ACN
El preludi de Sant Jordi s'ha viscut aquest diumenge a les comarques de Lleida amb moltes llibreries obertes, almenys les 25 que formen part del Gremi de Llibreters. Al migdia i a la tarda hi ha hagut bon ambient però sense aglomeracions, que és precisament el que buscaven els clients que han anticipat les compres per poder remenar i triar amb més tranquil·litat. Els autors de Ponent presenten aquest any una trentena de novetats, entre les quals predominen els títols de gènere negre, que són dels que s’apunten com els més venuts. També estan tenint molta sortida els llibres dedicats a l'1 d'octubre i el procés.

Segons els llibreters lleidatans, les vendes ja es van animar des de finals de setmana, ahir dissabte va ser un dia de molta activitat i aquest els clients que han volgut avançar-se també han tingut l'oportunitat de buscar i remirar amb tranquil·litat a les llibreries que han decidit obrir portes en diumenge. Tot plegat fa preveure al president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Casellas, una gran diada de Sant Jordi, si el temps acompanya.

Segons Caselles, de moment no hi ha un gran títol que s'imposi sinó que "la varietat aquest any és més àmplia". En tot cas, dels autors locals, dues dones amb dues novel·les de gènere negre estan al capdavant de les travesses com els títols que poden ser un èxit d'aquest Sant Jordi: la tercera entrega de la saga de la sergent Anna Grimm de Montse Sanjuan, "Anna Grimm: memòria mortal" i "Ulls Maragda" de Marta Alòs. Altres títols que "estan funcionant molt bé" són "La força d'un destí" de Martí Gironell o, en castellà, "Las hijas del capitán" de María Dueñas. També els llibres dedicats al Referèndum i al procés o els que parlen del conflicte de les obres de Sixena estan tenint força sortida.