Pastís de sant Jordi

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

per Redacció , 22 d'abril de 2018 a les 01:00 |
Pastís de Sant Jordi | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per celebrar Sant Jordi, us deixo aquest pastís de pa de pessic farcit de nata, amb xocolata i crema.

Ingredients per a 4-6 persones:


Colorant alimentari vermell

1 rosa vermella de sucre


sucre glacé

Per a la placa de pa de pessic:


6 ous 
100 gr. de sucre 
100 gr. de farina

1 culleradeta de llevat en pols

pessic de sal

Per al farcit de nata:

200 ml de nata per muntar

1-2 cullerades plenes de sucre glas

Per a la cobertura:

50 gr. de sucre

250 cc. de llet

2 ous

25 gr. de farina fina de blat de moro

Per al contorn:

100 gr. de xocolata fondant

25-30 gr. de mantega


Fer la placa de pa de pessic:  Bateu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts fins a quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina tamisada juntament amb el llevat i barregeu suaument fins que s'integri bé. 

En una safata de forn folrada amb paper vegetal i oli aboqueu la massa, ben estesa i coure al forn a 180 graus durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. Traieu i refredar.

Fer el farcit muntant la nata molt freda, quan gairebé estigui afegiu sucre glacé al vostre gust, acabeu de muntar, reserveu en fred.

Prepareu la crema de la cobertura  posant tots els ingredients en un pot, batre'ls bé fins que es formi una massa sense grumolls.

Porteu a ebullició remenant, coeu uns 2-3 minuts fins que espesseixi.

Traieu del foc, cobriu amb film que faci contacte amb la crema. Reserveu.

Aparteu una mica d'aquesta crema i barregeu-la amb unes gotes de colorant alimentari vermell, poseu en una màniga pastissera i reserveu.

Per al contorn barregeu la mantega i la xocolata, escalfeu a intervals curts al microones, o al bany maria fins que remenant es faci una massa fina.

Muntatge: talleu la placa del pa de pessic en quatre parts iguals, sobre 3 d'elles posar una capa fina de nata muntada, col·loqueu una sobre l'altra i cobriu amb la que no s'ha posat nata.

En aquesta última traçeu una diagonal i cobriu la meitat amb crema.

En tot el contorn del pastís poseu la xocolata.

A la part superior sobre la crema fer 4 línies amb la crema tenyida de vermell.

Sobre la part que no hi ha res escampar sucre glacé i col·loque la rosa vermella. 

Blog de cuina de la dolorss

 

 

Participació