Eduardo Noriega recull a Lleida el Premi d'Honor de la Mostra de Cinema Llatinoamericà

La projecció de diversos fragments cinematogràfics acompanyats d'un quintet musical protagonitza l'acte inaugural

Eduardo Noriega recollint el premi
Eduardo Noriega recollint el premi | ACN
Redacció
21 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:09h

Eduardo Noriega recollint el premi Foto: ACN


L'actor Eduardo Noriega ha recollit aquest divendres al vespre a la Llotja de Lleida el Premi d'Honor de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya 2018. Noriega ha reconegut sentir-se "content" i "orgullós" d'aquest reconeixement a la seva carrera, que enguany fa 25 anys, i confia que aquest guardó vingui acompanyat d'un "camí prometedor" en el cinema iberoamericà perquè "encara em queda molt per recórrer".

Durant la nit també s'ha lliurat el Premi Jordi Dauder a l'actriu i directora Sílvia Munt així com el nou Premi Talent Llatinoamericà, que distingeix a professionals llatinoamericans que treballen en la indústria del cinema i que ha recaigut en el compositor de bandes sonores argentí Osvaldo Montes, que s'ha mostrat entusiasmat i honorat. Montes ha composat també la música de l'espectacle inaugural "Cinematango", una projecció de diversos fragments cinematogràfics acompanyats d'un quintet musical.

Es tracta d'un espectacle en directe en què un quintet de músics ha interpretat diversos temes composats precisament per Osvaldo Montes, mentre es projectaven fragments de pel·lícules llatinoamericanes, en versions properes al tango modern. Posteriorment, s'han pogut veure quatre curtmetratges reconeguts internacionalment: "El corto del año", "Pixied", "Pequeño manifiesto en contra del cine solemne", i "Matria".
 

Sílvia Munt, amb el premi Foto: ACN


L'actor Eduardo Noriega ha reivindicat la mostra per promocionar el cinema llatinoamericà i donar-se a conèixer "perquè la distribució és més complicada que el cinema americà". Noriega ha agraït el premi i ha bromejat dient que creu que la seva edat és la perfecte per rebre premis d'honor ja que no és "ni massa jove ni massa vell". Ha explicat que el 2017 ha estat participant en una pel·lícula mexicana de terror "La marca del Dimoni", dirigida per Diego Cohen, i també ha estat gravant a la república dominicana, rodant una pel·lícula amb David Maler "La Boya". Així que "espero venir l'any que ve a la Mostra però en competició", ha desitjat.

L'actriu i directora Sílvia Munt, ha dit sentir-se molt "honrada" i "orgullosa" d'haver rebut el premi Jordi Dauder a la Creativitat, ja que la seva trajectòria va començar com a ballarina i després va ser actriu, guionista i directora. Celebra doncs que hagin comprès la seva necessitat de provar coses noves i li hagin aplaudit.