Xarxes socials

Els Mossos inicien una campanya per fomentar els bons usos de les xarxes socials en instituts del Segrià

L'objectiu del projecte "Tu fas campanya" és que els mateixos alumnes realitzin vídeos amb consells i on exposin els riscos amb què es poden trobar

per Redacció , 20 d'abril de 2018 a les 13:43 |
Instagram és la xarxa més popular entre els joves | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa una campanya per fomentar els bons usos de les xarxes socials i Internet als centres d'educació secundària de la comarca del Segrià. Es tracta del projecte "Tu fas campanya", que busca conscienciar els alumnes sobre els riscos de les xarxes socials, implicant-los i fent-los partícips de la campanya perquè no hi tinguin únicament un paper d'espectador.

Des del cos es proposa als centres que, a partir de les activitats fetes prèviament a les aules, els alumnes gravin vídeos en què expliquin conductes de risc i aquells consells de seguretat que donarien a gent de la seva edat per tal de crear hàbits saludables de navegació de les xarxes socials i internet. Una vegada els centres fan arribar aquests vídeos als Mossos, la policia els publica a les seves xarxes socials perquè tothom però espacialment la població més joves els pugui visionar i tenir en compte els consells i recomanacions que s'hi donen. Inicialment, aquesta campanya pionera al cos se centra només en els alumnes de 1r d'ESO de centres educatius del Segrià però, en funció dels resultats que s'obtinguin, des dels Mossos no descarten estendre-la a la resta del país.


Els Mossos d'Esquadra van iniciar l'any 2008 un projecte adreçat al conjunt de la ciutadania i en especial a la comunitat educativa del país: el Pla d’Acció d'Internet Segura per a la Protecció del Menor. Des del cos, s'havia detectat que a la societat catalana existia una creixent preocupació per a la protecció i atenció dels joves des de diverses vessants, una de les quals és l'entorn de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). Els objectius del Pla "Internet Segura" són afavorir un ús segur i adient de la xarxa, així com fomentar l'esperit crític i els hàbits saludables de navegació i també el respecte digital.

Amb el disseny i implantació d'aquest Pla –que es porta a terme des de fa deu anys-, els Mossos pretenen impulsar noves estratègies que donin respostes efectives a les actuals i futures necessitats de seguretat a la xarxa, comptant amb la complicitat de la pròpia comunitat educativa i amb la resta d'operadors que hi col·laboren i/o treballen amb el món educatiu. En aquest sentit, agents del cos porten a terme xerrades en escoles i instituts.


Entre aquestes estratègies i en el marc del Pla "Internet segura", agents de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de la comissaria dels Mossos d'Esquadra Lleida han dissenyat un projecte en format concurs anomenat "Tu fas Campanya", que convida a la comunitat educativa a participar de forma activa en l'edició d'una campanya de prevenció per promoure el bon ús dels joves en les xarxes socials.

 

Participació