VÍDEO Sant Esteve de les Roures arriba també al «Telenotícies»

El poble fictici ja compta amb més d'un centenar d'organitzacions i institucions, entre les quals un ajuntament, partits polítics, universitat, CDR, hospitals i un tanatori

Agents de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O
Agents de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O | Sofia Cabanes
Redacció
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:45h
Sant Esteve de les Roures no existeix, almenys a Catalunya. És un poble fictici que es va inventar la Guàrdia Civil en un intent més de justificar la violència del procés en un dels múltiples informes que la benemèrita ha enviat al jutge del Suprem Pablo Llarena. Segons els agents, en aquest poble imaginari -"de difícil ubicació", com diu, irònicament, Viquipèdia- s'hi va donar un dels focus de violència, amb puntades de peu al cap de guàrdies civils indefensos i intents d'atropellament. 

Aquest municipi fantasma s'ha convertit en un autèntic fenòmen a la xarxa. Els usuaris, en un clar gest de fer mofa de la Guàrdia Civil, han creat l'ajuntament i partits polítics, CDR, escoles i universitats, associacions diverses, servei de rodalies, hostpitals, un tanatori... I fins i tot el mateix cos de la Guàrdia Civil de Sant Esteve de les Roures. De fet, fer el recompte de quantes entitats o associacions té aquest "poble" és una tasca complexa. L'escriptor Quim Monzó va fer la petició a l'"Ajuntament", que no va saber què respondre.