La Diputació de Lleida diu que no tenia avisos de la carretera de Castell de Mur

Assenyala que els trams que podien estar afectats són de titularitat municipal

Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:02h
Joan Reñé ha visitat la zona afectada
Joan Reñé ha visitat la zona afectada | Diputació Lleida
La Diputació de Lleida, titular del tram de la carretera LV-9124 en el qual una esllavissada de roques va atrapar un cotxe el dilluns i va provocar la mort de dues persones, ha assegurat aquest dimecres que la situació de la via durant els dies previs a l'esfondrament era correcta i que estava "en un estat de conservació adequat, sense que constés cap avís de despreniments o roques a la calçada en el tram del qual és titular".

"No consta cap avís en els serveis de Vies i Obres, així com tampoc consta a l'empresa adjudicatària del servei de conservació de carreteres, ni es va efectuar cap avís tampoc per part dels Mossos ni Bombers", ha assenyalat la institució en un comunicat.

Els trams que podien haver estat afectats per la presència de roques en els dies previs no pertanyen a la LV-9124 titularitat de la Diputació, sinó a la via municipal que va des de Sant Esteve de la Sarga fins a Mont-rebei, segons la institució.

La Diputació afegeix que caldrà esperar l'emissió dels corresponents informes tècnics per poder determinar amb exactitud les causes de l'esllavissada de roques.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha dictat una resolució perquè de manera immediata es procedeixi a l'execució de les obres necessàries per procedir al sanejament de la vessant afectada i el transport a l'abocador de tot el material que hi ha sobre l'esplanada, i ha decretat la reconstrucció del tram de la carretera LV-9124, des del seu enllaç amb la C-13 a Moror.

Mentre es recupera la carretera, s'està habilitant un pas provisional en un camí rural d'uns sis quilòmetres que neix a les proximitats del nucli d'Estorm i arriba fins al nucli de Cellers (a la C-13) per comunicar a cinc pobles dels municipis de Castell de Mur i Sant Esteve de la Sarga: Estorm, Moror, Alzina, Sant Esteve de la Sarga i Alsamora.