Converses telefòniques assenyalen l'acusat de la mort d'un temporer a Albatàrrec

Indiquen que ho va fer "sense voler" | La defensa sosté que l'autor del crim va ser una altra persona, a qui no es va investigar, i el judici ha quedat vist per sentència

Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:05h
Imatge dels acusats durant el judici
Imatge dels acusats durant el judici | ACN
Fins a set converses telefòniques (sis en romanès i una en castellà) s'han escoltat aquest dimecres durant la segona i última jornada del judici per la mort d'un temporer en una baralla a Albatàrrec (Segrià), el 29 de maig de 2016. D'aquestes, s'extreu, segons la fiscalia i les acusacions particulars, que l'acusat, un home de 52 anys, va ser l'autor de la ferida mortal per arma blanca que va rebre un jove de 20 anys, tots dos romanesos, i que ho va fer "sense voler".

L'acusat, en canvi, en la seva declaració, el primer dia del judici, es va desvincular de la mort d'aquest temporer, que vivia amb ell, tot i que va reconèixer haver ferit amb un ganivet un altre jove, del grup contrari. La defensa de l'acusat sosté que l'autor de la mort del jove va ser una altra persona, a qui no es va investigar, i que la nora de l'acusat, també acusada per lesions, va descriure com un noi jove, gras i amb samarreta vermella. La fiscalia i les acusacions, però, consideren que la noia va donar aquesta versió "per despistar" els investigadors i protegir el seu sogre. El judici, celebrat al jutjat penal 3 de Lleida, ha quedat vist per sentència.

La intèrpret que ha traduït les converses telefòniques assegura que en una d'elles, la noia li diu al seu nòvio "no t'oblidis què ha fet ton pare" i l'acusat, parlant amb un familiar a Romania, li diu "quina culpa tinc jo, si es va ficar al mig". En una altra conversa, entre la persona que els contractava com a temporers i la noia acusada, ell li pregunta què ha passat amb el seu sogre i després li diu que no ho entenia. "Vaig pensar que potser, no sé, sense voler, volia punxar a un altre i el va punxar a ell".

El ministeri públic demana que s'imposi a l'acusat tres anys de presó per un delicte d'imprudència greu amb resultat de mort i que s'indemnitzi als pares de la víctima amb 100.000 euros. L'acusació particular eleva la petició a 4 anys de presó i una indemnització de 230.000 euros. Tant l'acusat com la seva jove van acceptar ja una pena de dos anys de presó cadascú per un delicte de lesions i a indemnitzar conjuntament amb 25.000 euros a un home de l'altre grup al qual van ferir.