Les entitats sobiranistes criden a omplir de samarretes grogues la final de Copa

L’ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i Drets animen l'afició del Barça a reivindicar la llibertat dels presos polítics davant de Felip VI

Estelades durant un partit del Barça
Estelades durant un partit del Barça | Europa Press
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:12h

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i Drets han fet una crida a omplir de samarretes grogues la final de Copa del Rei. El partit, que es jugarà aquest dissabte a l'estadi Wanda Metropolitano de Madrid, estarà presidida per Felip VI. Les entitats sobiranistes, que aplaudeixen també la "la mobilització espontània" de l'afició blaugrana, ja han contactat amb penyes i grups d'opinió culers per dur a terme la iniciativa.

En un comunicat, les associacions més representatives del sobiranisme civil recorden que el color groc representa avui un "símbol de la llibertat" així com "una manera respectuosa, plàstica i efectiva de demanar dins l’estadi l’alliberament de totes les persones preses i exiliades per motius polítics". Les entitats esperen que "el groc sigui també un dels colors del Barça en aquesta final de Copa".

La junta directiva del Barça encara no ha explicat si durà a terme alguna mesura dissabte per atendre el malestar de la seva massa social amb el moment d'excepcionalitat que viu el país. Aquest mateix dilluns el portaveu del club, Josep Vives, va detallar que s'està analitzant la situació. "Vivim una final en un entorn social i polític excepcional. El club anirà madurant aquesta situació i, si ha de prendre una decisió abans de la final de la Copa del Rei, ho anunciarà", va afirmar Vives.