Registrat un terratrèmol a Sort

Ha tingut lloc a les 4:12 hores de la matinada i no es té constància que hagi estat percebut per la població | L’ha seguit un de 2,2 de magnitud a l’Alta Ribagorça aquest matí

Imatge sobre el mapa del punt exacte del terratrèmol de Sort
Imatge sobre el mapa del punt exacte del terratrèmol de Sort | IGN
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:28h
Un terratrèmol de 1,7 de magnitud, segons el Instituto Geográfico Nacional, ha estat detectat aquest dimecres a la matinada a Sort. En concret, el sisme ha tingut lloc a les 4:12 hores i l’epicentre s’ha localitzat al sud-oest de la capital del Pallars Sobirà, entre Montardit de Baix i Enviny, a un quilòmetre de profunditat.

El sisme no ha estat percebut o almenys no es té constància de que així hagi estat. Tampoc es coneixen danys personals ni estructurals. Aquest és el segon terratrèmol que té lloc a les proximitats del capital del Pallars Sobirà en els últims quatre mesos. L’últim es va produir a principi del mes de desembre i va tenir una magnitud de 2,5.

Sisme de 2,2 a l’Alta Ribagorça

Poques hores més tard, a les 10:30 hores, hi ha hagut un sisme de 2,2 de magnitud a l’Alta Ribagorça, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Aquest sí que ha estat percebut per la població, especialment a la mateixa Alta Ribagorça, però també a la Val d’Aran. No obstant això, no consten, per ara, ni danys personals ni materials ni tampoc trucades al 112.