La justícia belga demana més informació a Espanya per extradir Serret, Comín i Puig

La vista, que s'havia de celebrar aquest matí, s'ha ajornat fins al 16 de maig

Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín, en una imatge d'arxiu
Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:56h

Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


La justícia belga ha demanat més informació a la justícia espanyola sobre l'euroordre per extraditar Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. La vista s'ha ajornat per al 16 de maig. Els tres havien de comparèixer davant de la justícia belga aquest dimecres 18 d'abril, que ha de decidir sobre la seva extradició. L'audiència se celebra a la Chambre du Conseil a partir les nou del matí. Els tres hi han arribat per separat, uns minuts abans de la vista.

Dijous passat, els tres consellers van presentar-se davant d'un jutge d'instrucció del tribunal de primera instància de la capital belga. Després de diverses hores declarant, el jutge va decidir deixar-los en llibertat sota mesures cautelars, com ja va passar al novembre amb la primera euroordre. Concretament, el jutge va dictar com a condicions que els consellers estiguessin a disposició de la justícia quan se'ls requerís, que comuniquessin quin era el domicili fix a Bèlgica i que no abandonessin el país.

En tot cas, aquesta primera compareixença tenia caràcter "preliminar", per la qual cosa no s'espera que el jutge prengui encara una decisió sobre el fons de l'assumpte. Segons estableix la legislació belga, la Cambra del Consell disposa de 15 dies per determinar si l'ordre és executable o no. En cas que la seva decisió fos recorreguda, les parts podran acudir primer al Tribunal d'Apel·lació i després la Tribunal de Cassació.

En els dos casos, les sales tenen uns altres 15 dies per resoldre l'assumpte, encara que aquests terminis són orientatius en casos en què les persones requerides no estiguin en presó preventiva. Dels tres consellers que romanen a Bèlgica, Comín és l'únic processat per Llarena per un delicte de rebel·lió, al qual se li suma el de malversació de cabals públics. Serret i Puig, per la seva banda, han estat processats per delictes de desobediència i malversació.