El Pau Claris presenta un treball sobre la biomassa a un concurs

per NacióLleida, 29 de març de 2011 a les 10:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alguns dels alumnes de cinquè de primària que han fet el projecte.

L’objectiu d’aquest concurs és contribuir a crear consciència entre l’alumnat del cicle de l’energia i de la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica, així com afavorir l’adquisició d’hàbits i coneixements en matèria del consum d’energia.
 


Així doncs, el treball presentat pels alumnes de l’escola Pau Claris ha estat un treball de recerca en el qual hi han treballat al llarg de dos mesos. En aquest, queda reflectit el què és la biomassa i els diferents tipus de calderes, així com també, fa esment de les fonts d’energia i els combustibles sòlids. També parlen de la futura planta de biomassa de l’Alt Urgell.
 

D’altra banda, els alumnes han realitzat una enquesta a diverses persones, de totes les edats, per avaluar si la gent coneix la biomassa i si la consideren una alternativa energètica renovable, entre d’altres qüestions. D’aquesta enquesta es desprèn que la majoria de les persones enquestades (79%) coneixen la biomassa sense diferència d’edat. Pel que respecta a l’estalvi econòmic, aproximadament un 55% dels enquestats opinen que si, un 48% opina que la biomassa és menys contaminant, i un 60% considera interessant el projecte de la planta de biomassa a la comarca.
 

Per un altre costat, en el treball també recullen opinions obertes sobre els avantatges i desavantatges de la biomassa. En aquest sentit, es conclou com a avantatges la neteja dels boscos, que és una energia menys contaminant i més econòmica. Per contra, es considera que les calderes tenen un cost elevat així com també ho és el cost del transport.
 
Tota aquesta feina està recopilada en un llibret elaborat pels alumnes amb cartolines DIN-A3. A part, també han elaborat un plafó amb fotografies en el qual es pot veure tot el procés d’elaboració del treball.
 
Els alumnes asseguren haver-ho passat d’allò més bé fent aquest treball. Algunes de les conclusions que en recullen al final del llibret són que han vist els avantatges de les fonts d’energia renovable, han trobat interessant el fet de netejar els boscos perquè així hi hauran més pastures i que la biomassa ens permetrà no dependre tant de fora de la comarca.

 

Participació