Alimentació

Com esmorzen els lleidatans?

Els consumidors de les comarques lleidatanes puntuen amb un 6,9 l'oferta de restauració, segons les conclusions d'un estudi sobre hàbits de comportament i tendències del Departament d'Empresa

| 17/04/2018 a les 12:57h
Arxivat a: Cultura, esmorzar, estudi, alimentació, empreses, consumidors, Lleida
Imatge d'un esmorzar | Pixabay
Sis de cada de lleidatans esmorzen entre setmana i sopen en festiu fora de casa. De fet, són els moments de consum que en general els catalans fan més fora de casa, si bé a Lleida els percentatges, 59,5% en l'esmorzar entre setmana i el 60,13% en el sopar en cap de setmana, estan per sobre de la mitjana de Catalunya (55% i 57,1% respectivament).

D'altra banda, els consumidors del territori puntuen amb un 6,9 l'oferta de restauració i prop de la meitat, un 47,9%, la valora entre 8 i 10. Els serveis de 'delivery' i 'take away' obtenen una puntuació més baixa, 5 i 5,3 de valoració mitjana, respectivament. Aquestes són algunes de les xifres de l'Estudi de la 'Restauració a Catalunya.

Hàbits de comportament i tendències', que ha presentat aquest dijous a Lleida el director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de la demarcació, Ramon Alturo. L'objectiu és fer una radiografia de les preferències, hàbitats i tendències entre els consumidors catalans i trobar eines de coneixement i competitivitat per al sector de la restauració.

L'estudi revela que, per contra, els lleidatans prefereixen quedar-se a casa per sopar en dies laborables i esmorzar en cap de setmana. Només el 20,6% surt a esmorzar en festiu, i un 17% de la població sopa fora entre setmana.

Pel que fa al tiquet mitjà més elevat es produeix en el sopar en cap de setmana en establiment, que se situa en els 18,9 euros. No obstant això, incloent tots els tipus de servei, l'àpat amb major despesa és el sopar entre setmana, amb 15,1 euros de mitjana.

Esmorzar entre setmana: El 59,5% esmorza fora entre setmana per raons laborals, o logístiques i es gasta 3,79 euros

El 59,5% dels consumidors de les comarques lleidatanes esmorza fora entre setmana. Aquest és un moment de consum majoritàriament no social, ja que un 29,7% indica que ho fa per esdeveniments laborals i un 27,5% per manca de temps per fer-se l'esmorzar.

No obstant això, el 26,4% ho fa perquè li agrada esmorzar fora de casa. Pel que fa a les preferències en l'oferta gastronòmica, la població del territori escull, en un 71,2% les cafeteries i els bars tradicionals per esmorzar fora de casa, seguit a distància pels bars, cafeteries i restaurants moderns (32,3%), les masies (un 14%) i els fast food queden reduïts al 6,5%. El tiquet mitjà és de 3,79 euros, una despeses superior a la mitjana de tot Catalunya, de 3,46%.

Esmorzar cap de setmana: Un 20,6% esmorza fora en festiu i es gasta 6,59 euros de mitjana

A la demarcació de Lleida, un 20,6% de la població esmorza fora en cap de setmana, i ho fa per motius socials: el 36,6% esmorza amb amics, el 35,2% amb la família, i el 33,9% ho fa perquè li agrada. En relació a l'oferta gastronòmica, les cafeteries, bars tradicionals i fleques (59,2%) són els locals preferits per esmorzar en festiu, seguits dels locals moderns (37,7%) i els fast-food (12,2%). El tiquet mig s'enfila als 6,59 euros.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L’estany de Montcortès | Arxiu
01/01/1970
Aquest dimarts s'han presentat a l'Institut d'Estudis Catalans les conclusions finals del projecte LIFE MEDACC, després de cinc anys d'àrdua feina | Dades preocupants que cal afrontar: des de 1973 el cabal a la capçalera de la Muga i del Ter s’ha reduït quasi a la meitat, i en el tram mig i baix el Segre ha minvat fins a un 60%
Santi Vila abans d'entrar a declarar | ACN
01/01/1970
L'exconseller de Cultura ha donat explicacions al jutjat d'Osca
Una de les pancartes de la Marea Pensionista | Adrià Costa
01/01/1970
L'objectiu passa per mantenir el poder adquisitiu dels pensionistes
Imatge dels jugadors amb la samarreta de la senyera | Lleida Esportiu
01/01/1970
El club vol que l'afició estigui al costat de l'equip en el partit vital del proper diumenge
Imatge d'una obra | Adrià Costa
01/01/1970
La xifra és la mateixa que l'any anterior | Nou dels sinistres van tenir lloc en el sector serveis, dos en l'agrari, i un en el de la construcció
01/01/1970
El Congrés dels Diputats valida les bases de la futura llei, que també regularà el consum a la via pública, conegut com a "botellón"