Alimentació

Com esmorzen els lleidatans?

Els consumidors de les comarques lleidatanes puntuen amb un 6,9 l'oferta de restauració, segons les conclusions d'un estudi sobre hàbits de comportament i tendències del Departament d'Empresa

per Redacció, 17 d'abril de 2018 a les 12:57 |
Imatge d'un esmorzar | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sis de cada de lleidatans esmorzen entre setmana i sopen en festiu fora de casa. De fet, són els moments de consum que en general els catalans fan més fora de casa, si bé a Lleida els percentatges, 59,5% en l'esmorzar entre setmana i el 60,13% en el sopar en cap de setmana, estan per sobre de la mitjana de Catalunya (55% i 57,1% respectivament).

D'altra banda, els consumidors del territori puntuen amb un 6,9 l'oferta de restauració i prop de la meitat, un 47,9%, la valora entre 8 i 10. Els serveis de 'delivery' i 'take away' obtenen una puntuació més baixa, 5 i 5,3 de valoració mitjana, respectivament. Aquestes són algunes de les xifres de l'Estudi de la 'Restauració a Catalunya.


Hàbits de comportament i tendències', que ha presentat aquest dijous a Lleida el director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de la demarcació, Ramon Alturo. L'objectiu és fer una radiografia de les preferències, hàbitats i tendències entre els consumidors catalans i trobar eines de coneixement i competitivitat per al sector de la restauració.

L'estudi revela que, per contra, els lleidatans prefereixen quedar-se a casa per sopar en dies laborables i esmorzar en cap de setmana. Només el 20,6% surt a esmorzar en festiu, i un 17% de la població sopa fora entre setmana.

Pel que fa al tiquet mitjà més elevat es produeix en el sopar en cap de setmana en establiment, que se situa en els 18,9 euros. No obstant això, incloent tots els tipus de servei, l'àpat amb major despesa és el sopar entre setmana, amb 15,1 euros de mitjana.

Esmorzar entre setmana: El 59,5% esmorza fora entre setmana per raons laborals, o logístiques i es gasta 3,79 euros


El 59,5% dels consumidors de les comarques lleidatanes esmorza fora entre setmana. Aquest és un moment de consum majoritàriament no social, ja que un 29,7% indica que ho fa per esdeveniments laborals i un 27,5% per manca de temps per fer-se l'esmorzar.

No obstant això, el 26,4% ho fa perquè li agrada esmorzar fora de casa. Pel que fa a les preferències en l'oferta gastronòmica, la població del territori escull, en un 71,2% les cafeteries i els bars tradicionals per esmorzar fora de casa, seguit a distància pels bars, cafeteries i restaurants moderns (32,3%), les masies (un 14%) i els fast food queden reduïts al 6,5%. El tiquet mitjà és de 3,79 euros, una despeses superior a la mitjana de tot Catalunya, de 3,46%.

Esmorzar cap de setmana: Un 20,6% esmorza fora en festiu i es gasta 6,59 euros de mitjana

A la demarcació de Lleida, un 20,6% de la població esmorza fora en cap de setmana, i ho fa per motius socials: el 36,6% esmorza amb amics, el 35,2% amb la família, i el 33,9% ho fa perquè li agrada. En relació a l'oferta gastronòmica, les cafeteries, bars tradicionals i fleques (59,2%) són els locals preferits per esmorzar en festiu, seguits dels locals moderns (37,7%) i els fast-food (12,2%). El tiquet mig s'enfila als 6,59 euros.

 

Participació