Duran diu que els jutges espanyols no actuen amb «criteris polítics» contra els independentistes

L'exlíder d'Unió assegura que "no és just" parlar amb aquests termes | Vaticina eleccions a Catalunya perquè "a Puigdemont, que controla molt la situació, li interessa que continuï el conflicte"

Josep Antoni Duran i Lleida
Josep Antoni Duran i Lleida | Adrià Costa
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:15h
L'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran ha afirmat aquest dimarts que "no és just" dir que els jutges que estan instruint les causes contra els líders del procés sobiranista estan actuant "per criteris polítics" perquè la presó preventiva s'aplica a "uns i a altres", no només a independentistes.

"Jurídicament, no acabo d'entendre ni comparteixo l'aplicació de la presó provisional. No m'agraden els termes en què s'està utilitzant per alguns jutges, però em serveix tant per no estar d'acord quan es tracta de polítics independentistes com quan es tracta de polítics del PP, que també han estat en aquesta condició, durant anys, a la presó", ha assenyalat.

En una entrevista amb TVE, incidia així que "no és just parlar-li a la gent que això és una decisió polititzada contra l'independentisme" perquè "no és cert que aquest jutge o el que sigui actua per criteris polítics", agradin o no les resolucions que adopti.

D'altra banda, Duran s'ha referit a la situació a Catalunya i ha vaticinat que es convocaran noves eleccions perquè l'expresident Carles Puigdemont, fugit de la justícia espanyola, "controla molt la situació i li interessa" que "continuï el conflicte", ja que "el dia que hi hagi president de la Generalitat, ell deixarà de ser referent".

"No facilitarà per res que hi hagi un Govern estable", ha resolt.

Així mateix, preguntat per la situació del sobiranisme a nivell internacional, Duran ha comentat que si bé "ara, amb la intervenció de la justícia en tres països és més notícia, siguin quines siguin les decisions dels jutges" això "no canviarà la posició dels governs dels estats europeus" sobre Catalunya.