Es reprèn la recerca del vehicle atrapat sota l’esllavissada de Castell de Mur

El despreniment de roques va sepultar dos veïns de Sant Esteve de la Sarga a l’interior del seu vehicle | Alerta al Pallars Jussà per una nova esllavissada aquest dimarts a Abella de la Conca

17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:55h
Els Mossos d’Esquadra han tallat la carretera LV-9124
Els Mossos d’Esquadra han tallat la carretera LV-9124 | ACN
Els serveis d’emergència han reprès aquest matí les tasques de recerca del vehicle atrapat sota la gran quantitat de roques que es van esllavissar sobre la carretera LV-9124 entre Guàrdia de Noguera i Moror, al terme municipal de Castell de Mur. En el sinistre va perdre la vida un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga.

Les tasques de desenrunament es preveuen complicades i llargues donada la gran quantitat de roques que van caure a la carretera. També hi són sobre el terreny tècnics especialitzats en geologia per tal de comprovar l’estabilitat de la zona. La Diputació de Lleida va anunciar ahir que condicionarà un pas alternatiu a aquesta carretera, que ha quedat inutilitzable.
 

Pla general de l’esllavissada a la carretera LV-9124. Foto: Cedida


Tant des dels Mossos d'Esquadra com des del Servei Català de Trànsit, per motius de seguretat i davant el risc de noves esllavissades, es demana no acostar-se a la zona, que ha quedat acordonada.

Nova esllavissada a Abella de la Conca

Una nova esllavissada ha tallat la carretera d’Abella de la Conca, aquest matí, a l’altura de l’encreuament de Cal Borrell. Per sort aquest esfondrament no ha ocasionat danys personals, però sí que ha posat en alerta els veïns del Pallars Jussà que viuen en nuclis i que han de desplaçar-se per vies secundàries. 

Aquesta nova esllavissada posa de manifest la inestabilitat del terreny al Pallars Jussà després de les pluges dels últims dies. Els Bombers de la Generalitat estan treballant en aquests moments per retirar la roca.
 

Esllavissada aquest dimarts a Abella de la Conca. Foto: Pallars Digital


Suspesos els actes populars del Geoparc

El projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec ha anunciat aquest matí que degut a l’esllavissada de Castell de Mur s’han suspès els actes previstos a l’exterior del ICGC per esperar el nomenament de la Unesco. La roda de premsa per anunciar la resolució, prevista a les 17h, es manté.