Empreses

Sis de cada deu empreses de Lleida consideren que l'economia es va estabilitzar el 2017

Segons la Cambra de Comerç a Lleida l'únic indicador negatiu arriba de la mà de les indústries químiques, cautxú i altres productes minerals no metàl·lics

per Redacció, 17 d'abril de 2018 a les 10:34 |
Un treballador del sector del metall | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El darrer trimestre de l'any 2017 va servir per estabilitzar l'economia lleidatana d'acord amb les dades del Clima Empresarial elaborades per la Cambra de Comerç, evidenciant els alts i baixos que han caracteritzat aquest exercici. Si bé al primer trimestre l'estudi anunciava un fort creixement, tant pel que fa a la marxa del negoci com a les expectatives per als propers mesos, el segon trimestre fou un gerro d'aigua freda que va fer caure aquestes expectatives als nivells de finals de 2016.

Tot i això, el darrer trimestre ha permès una consolidació del creixement registrat fins a finals del 2016, ja que les dades es mantenen en un equilibri de creixement sostingut pel que fa a la marxa dels negocis, si bé és cert que les expectatives de l'empresariat continuen tenint un tint negatiu a finals d'any. La majoria d'activitats tanquen l'any amb taxes positives i l'únic indicador negatiu arriba de la mà de les indústries químiques, cautxú i altres productes minerals no metàl·lics.


D'aquesta manera, Lleida contravé i es desmarca de l'evolució positiva que s'observa a la resta de Catalunya, si bé és cert que cap de les dades són en cap cas negatives però representen un lleuger retrocés respecte als mesos anteriors, avalant d'aquesta manera les expectatives més negatives.

Pel que fa a la Marxa actual del negoci, el 57% de les empreses lleidatanes es van posicionar en l'índex d'estabilitat i el 15,4% en posicions baixistes mentre que només el 27,6% consideren que aquest darrer trimestre de 2017 la marxa del seu negoci ha estat positiva. En gran mesura, l'indicador positiu arriba de la mà del Comerç i els Serveis (29,8%) i per tant està clarament lligat als efectes de la campanya de Nadal.

Les empreses adscrites als sectors de la Indústria i de la Construcció van apostar el 2017 per l'estabilitat i només un 15% creu que el sector va anar pitjor que el trimestre anterior. De fet a la indústria són un 28,8% les empreses que creuen que la marxa actual del negoci millora i a la construcció la dada creix fins al 31,3%.

 

Participació