Mas creu que «hi ha gent a Madrid» que vol repetir eleccions i Millo ho considera una «barbaritat»

L'expresident de la Generalitat sosté que a l'Estat "en el fons no accepten els resultats del 21-D"

L'expresident de la Generalitat Artur Mas al «FAQS» de TV3
L'expresident de la Generalitat Artur Mas al «FAQS» de TV3 | ND
Redacció
15 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:42h

L'expresident de la Generalitat Artur Mas sosté que "hi ha gent a Madrid" que vol que es repeteixin les eleccions a Catalunya perquè creu que no accepten els resultats del 21-D. "Jo crec que en aquest moment hi ha gent a Madrid que probablement no veu malament que es repeteixin les eleccions a Catalunya", ha alertat en el programa Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3.

Ha recriminat que s'atribueixi a l'independentisme la possibilitat que es repeteixin les eleccions: "I si resulta que és a l'inrevés? Perquè en el fons no accepten els resultats del 21 de desembre". La insinuació de Mas han tingut una resposta instantània del delegat del govern espanyol, Enric Millo, que ha qualificat de "barbaritat" aquestes paraules i ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy respecta el resultat.

"Quina barbaritat acaba de dir Artur Mas a @FAQSTV3 quan insinua que a Madrid algú mou fils perquè vol noves eleccions! Des del 21-D el govern espanyol respecta el resultat i demana un president viable i un govern legal de Catalunya. Seny!", ha expressat al Twitter.
 
Crítiques a l'Estat

Mes també ha defensat que ara ja se sap com pot actuar l'Estat contra l'independentisme: "Ja sabem que fins i tot 40 anys i escaig de la mort de Franco i de pertànyer a la Unió Europea amb tot el que això significa, aquí es pot acusar de rebel·lió a algú que ha promogut a un referèndum".

A més, ha retret a l'expresident del govern espanyol Felipe González que demanés aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya per la consulta del 9-N de 2014, ja que Mas defensa que va ser una consulta no vinculant i sense violència, per la qual cosa no justificava "aplicar un article que en el fons el que fa és usurpar les funcions legítimes".