Crema de pastanagues especiada amb bleda vermella i iogurt

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Crema de pastanagues especiada amb bleda verda i iogurt
Crema de pastanagues especiada amb bleda verda i iogurt | Dolors Mateu
Dolors Mateu
15 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:41h
El fet que, en ocasions, s'hagi de cuinar amb el que tinguem a casa fa que posem  l’imaginació en marxa.

I quina crema més bona es pot aconseguir!

 
Ingredients per a 4 persones:

500 gr. de pastanagues

1 ceba

100 gr. de bledes vermelles

Una mica de canyella en pols

1 clau d'olor

2 iogurts grecs

½ remolatxa cuita

Sal, pebre negre

Oli d'oliva verge extra.


En una cassola poseu una mica d'oli, la ceba pelada i tallada menuda, les pastanagues pelades, rentades i tallades a rodanxes fines, una mica de sal i coure uns 5 minuts. Aboqueu uns 3/4 de litre d'aigua i feu-ho bullir  uns 20 minuts juntament amb la mica de canyella i el clau.

Separeu alguns trossos de pastanaga, tritureu la resta fins que quedi una crema fina.

Torneu a posar al foc i afegiu les penques de la bleda vermella picades petites, bulliu uns 8-10 minuts més.

Afegiu les fulles de les bledes picades, la pastanaga cuita reservada i deixeu coure tot junt uns 5 minuts més, rectifiqueu de sal i pebre.

 
Un cop posada la crema al plat afegiu un parell de cullerades de iogurt grec 1 unes tites fines de remolatxa cuita.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


Blog de cuina de la dolorss