Linyola inaugura la restauració de la portalada de l'església de Santa Maria

La reforma ha suposat una inversió de 20.000 euros i el consistori reprendrà els treballs per catalogar el temple com a Bé Nacional d'Interès Cultural

Redacció
14 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:33h
Imatge de la portalada de Linyola
Imatge de la portalada de Linyola | ACN
Linyola (Pla d'Urgell) ha inaugurat aquest dissabte la restauració de la portalada de l'església de Santa Maria. La restauració dels elements arquitectònics i escultòrics de la façana del temple ha suposat una inversió de 20.000 euros que s'han finançat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

El projecte ha permès evitar la degradació del pòrtic, restaurant els pilars i les pedres de la portalada i aplicant elements de protecció a les figures escultòriques que s'hi conserven. Un cop acabada la reforma, que ha durat tres mesos, el consistori reprendrà els treballs per catalogar el temple com a Bé Nacional d'Interès Cultural.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, ha explicat que aquesta reforma és només l'inici d'una sèrie de treballs que el municipi té previst realitzar a l'església. "En els propers anys preveiem una inversió de 100.000 euros més, els quals serviran per continuar les millores en el temple, amb la restauració de les voltes del sostre, acabar amb els problemes d'humitat, millorar l'enllumenat i la climatització i col·locar plafons informatius al campanar, per tal que els visitants puguin gaudir de la vista privilegiada que tenim de la Plana al Pirineu de Lleida".

Amb el pòrtic restaurat, el municipi emprendrà ara els treballs per catalogar el temple com a Bé Nacional d'Interès Cultural, “L'objectiu és posar en relleu el valor de l'església, que és l'element principal del patrimoni de Linyola i del Pla d'Urgell, ja que Santa Maria està considerada com la “catedral” del Pla”, afegeix Mases.