Lleida prepara concerts, publicacions, exposicions i conferències per commemorar l'Any Ricard Viñes

La programació busca reforçar els vincles de l'artista amb la ciutat i donar-ne a conèixer el llegat i patrimoni per incrementar el seu reconeixement internacional

Redacció
14 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:17h
El programa s'ha presentat aquest divendres
El programa s'ha presentat aquest divendres | Paeria
Lleida ha presentat aquest divendres els actes i propostes culturals que la capital del Segrià prepara amb motiu de l'Any Ricard Viñes, que es commemora enguany coincidint amb el 75è aniversari de la mort de l'il·lustre músic lleidatà, reconegut com un dels pianistes més universals de la música catalana i espanyola.

Una programació que busca reforçar els vincles de l'artista amb la ciutat, posar en relleu el seu llegat i patrimoni, un ampli recull de cartells, critiques i correspondència, i potenciar les activitats i vessants del músic, per incrementar el reconeixement internacional de Viñes. L'alcalde Àngel Ros ha assenyalat "l'aposta de Lleida" per la cultura musical en dedicar tot un cicle d'actes tant a la seva figura com a la d'Enric Granados. D'altra banda, la 23a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ha tancat la inscripció amb 86 participants de més de 30 països.

En el marc de la presentació de l'Any Ricard Viñes, l'alcalde de Lleida ha agraït la col·laboració institucional de la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i del Departament de Cultura, que juntament amb l'Auditori Municipal, el Conservatori i l'Escola de Música, participen en una programació confeccionada pel musicòleg i professor de la UdL i especialista en Ricard Viñes, Màrius Bernadó, i la directora de l'Auditori, Puri Terrado. L'Ajuntament de Lleida també confia sumar a l'Any Ricard Viñes l'administració de l'Estat, a través del Ministeri de Cultura, tal com va succeir a l'Any Granados.

La programació per commemorar el 75è aniversari de la mort de Ricard Viñes preveu un conjunt d'accions culturals que s'estructuren en tres eixos: concerts, divulgació i coneixement científic de la seva obra (exposicions, publicacions i conferències) i potenciació del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes, que en la seva nova estructura bianual, estrena la versió concurs-orquestra. Aquest certamen, que celebrarà la 23a edició entre el 26 i 30 de juny, ha tancat la inscripció amb 86 participants de més de 30 països.