Alcarràs multa amb més de 8.000 euros el propietari d'un gos que va mossegar una nena de 3 anys

La menor va haver de ser hospitalitzada per recuperar-se de les ferides

Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:45h
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs
Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs | ACN
El ple de l'Ajuntament d’Alcarràs (Segrià) ha imposat una multa de 8.204 euros al propietari d'un gos que el 21 de juny del 2017 va mossegar una nena de tres anys que va necessitar ser hospitalitzada a l’Arnau de Vilanova de Lleida per recuperar-se de les ferides. La sanció, qualificada d'"exemplar", és la suma total de diferents infraccions comeses pel propietari del gos, considerat de raça potencialment perillosa, segons consta en els diferents atestats de la Policia Local. Cal recordar que, paral·lelament, també s'està a l'espera del resultat del conseqüent tràmit judicial que també es va iniciar arran dels fets.

Segons ha informat aquest divendres el consistori, s'imposa al propietari sancions per quatre infraccions: 800 euros perquè el gos no portava morrió, malgrat ser considerat de raça potencialment perillosa; 1.500 euros perquè el propietari no disposava de cap assegurança; 3.500 euros per no disposar de la llicencia corresponent; i 2.404 euros per deixar solt l'animal i no haver adoptat les mesures necessàries per evitar que s'escapés i que després mossegués la nena.

Totes les sancions es basen en les normatives de pertinença de mascotes, tant de la llei catalana com espanyola 10/1999 i 50/1999, respectivament. A més, per acord de ple, l'Ajuntament va determinar que destinarà aquests diners a fer campanya per conscienciar la ciutadania de complir amb la normativa, així com mesures de sensibilització i informació.

En el mateix ple es va aprovar una segona sanció de 800 euros contra el propietari d'un altre gos per no portar la seva mascota ni sense morrió ni corretja en espais públics.