Endesa estén una nova línia elèctrica subterrània a Lleida per millorar el servei a més de 3.200 clients

L'actuació ha consistit en unir dos centres de transformació amb l'objectiu de garantir la continuïtat del subministrament davant de possibles incidències

Imatge d’un operari d’Endesa
Imatge d’un operari d’Endesa | ACN
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:03h
Endesa ha finalitzat recentment una actuació de millora de la xarxa elèctrica al centre de la ciutat de Lleida. La companyia ha estès un nou tram de línia subterrània de mitja tensió per unir dos centres de transformació i crear, així, el que tècnicament es coneix com a anella elèctrica i que permet garantir la qualitat i continuïtat del servei elèctric davant d'eventuals incidències, segons Endesa.

En concret, s'han estès 523 metres de cablejat de mitjana tensió per unir els centres de transformació situats als carrers Enric Granados i Folch i Torres, al centre de la capital del Segrià, que fins ara no estaven connectats entre sí. Segons informa la companyia energètica, amb els treballs duts a terme, que han suposat a Endesa una inversió 44.421 euros, es reforça el funcionament de la xarxa al centre de Lleida i, d'aquesta manera, es millora directament el servei a un total de 3.276 clients d'aquesta ciutat.

Amb l'actuació duta a terme al centre de Lleida, Endesa crea el que s'anomena tècnicament anella elèctrica i que possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients), la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció de subministrament.

Els treballs, que forma part del pla de millora de les infraestructures elèctriques d'Endesa a la ciutat de Lleida, beneficia de manera directa el servei dels 3.276 clients que s'alimenten directament d'aquestes instal·lacions, i reverteix en una millora en la xarxa de mitjana tensió de tot el municipi, segons ha informat la companyia.