Sotmeten dos nens a proves psicològiques pel cas dels mestres acusats d'incitar a l'odi per l'1-O a la Seu

Les defenses han presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Lleida per invalidar-la i per demanar que el sobreseïment que afecta a sis dels vuit docents sigui lliure

Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:46h
Les investigacions per determinar si es va produir un delicte d'incitació a l'odi per part de vuit professors de diversos centres educatius de la Seu d'Urgell, arran del tractament que van fer a classe de l'1-O, han continuat amb la pràctica de les proves pericials que havia sol·licitat la fiscalia.

Dos dels nens que presumptament es van veure afectats pels comentaris dels docents han comparegut als jutjats de la capital alturgellenca, on han estat visitats per un psicòleg i haurien confirmat el que havien dit en el moment en què els seus familiars van presentar la denúncia.

Les seves declaracions s'afegiran al procediment contra les dues mestres de primària del col·legi Mossèn Albert Vives a qui el jutge manté obertes les diligències, ja que sobre la resta d'acusats va dictaminar-ne el sobreseïment provisional. Les defenses, però, van recórrer la seva decisió perquè entenen que l'arxivament ha de ser de caràcter lliure i, a més, van demanar que no es duguessin a terme les proves pericials. Les seves peticions van ser desestimades en els darrers dies, motiu pel qual els lletrats les portaran a l'Audiència de Lleida.