Tallada la línia Lleida-la Pobla per una esllavissada i la Bonaigua per risc d'allaus

Primers problemes causats per una pertorbació que està deixant quantitats de precipitació importants a casa nostra

11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:14h
Imatge del tren de la Pobla
Imatge del tren de la Pobla | Arxiu
La pertorbació que està afectant el Pallars des d’ahir al migdia i que està deixant grans quantitats de precipitació a les nostres comarques ja ha causat els primers problemes aquest dijous al matí. Una esllavissada d’una roca a la via del tren, a l’alçada d’Àger, ha obligat a tallar el servei entre Balaguer i la Pobla de Segur. Els 7 usuaris que viatjaven en el tren d’aquest matí en direcció al Pallars han continuat el trajecte amb dos taxis.
 
La pluja també està fent créixer de manera destacable el cabal de rieres i rius pallaresos, motiu pel qual des de Protecció Civil s’ha fet especial èmfasi en no atansar-se a les proximitats dels rius en les properes hores per evitar ensurts. Recordem que hi ha activada una alerta per l’acumulació de pluges al Pirineu. El barranc de Barcedana, a Llimiana, per exemple, baixava molt ple aquest matí.
 
Però no només la pluja està causant problemes a les comarques pallareses. També la neu, en ple mes d’abril. I és que la C-28 al Port de la Bonaigua està tallada al trànsit des d’ahir a les 9 de la nit a Naut Aran, entre els punts quilomètrics 37 i 49, per risc d'allaus. Per accedir a la Peülla des de les Valls d’Àneu, però, són necessàries les cadenes.
 
La previsió meteorològica a curt termini no presenta massa canvis. Demà dijous sembla que tindrem una petita treva amb alguna precipitació anecdòtica a l’extrem nord. I diem treva perquè de cara a divendres ens arriba una nova pertorbació amb precipitacions generalitzades, sobretot al vessant sud del Pallars. No obstant, sembla que aquest cop no serà tant important com la que tenim avui a sobre.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

TRÀNSIT: Consulta les incidències viàries en temps real