Alerta per inundacions per les pluges a la demarcació de Lleida

Es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat al vessant sud i fins a 50 centímetres de neu nova per damunt dels 2.000 metres

Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:46h
El riu Noguera Vall Ferrera al seu pas per Àreu, en imatge d’arxiu
El riu Noguera Vall Ferrera al seu pas per Àreu, en imatge d’arxiu | Hotel Vall Ferrera
Protecció Civil ha activat en Alerta el pla Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi d’intensitat i acumulació de pluja a partir d’aquest vespre i les incidències que es poden produir en zones urbanes del litoral i prelitoral i amb el pas de les hores també al Pirineu i Prepirineu per l'increment del cabal de rius i rieres. 

Es preveu un fenomen d’intensitat i acumulació de pluja des d’aquesta tarda i fins demà al migdia amb possibilitat de superar els 100 litres en qualsevol punt del Pirineu i Prepirineu, especialment del vessant sud. Les preciìtacions poden ser en forma de neu a partir dels 1.200 metres, i poden deixar acumulacions de neu nova de més de 50 centímetres a partir dels 2.000 metres.

S’espera que les incidències siguin més probables a primera hora de demà al matí coincidint amb el període de més probabilitat de tempestes fortes i d’acumulació d’aigua.

Precaució en la mobilitat

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables. Es demana no travessar zones d’acumulació d’aigua, ni a peu ni amb vehicle, perquè la fondària pot ser superior a l’aparent i la corrent us pot arrossegar.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores