El govern de la Paeria diu que té present en tot moment la Memòria Històrica

El tinent d'alcalde Joan Gómez assegura que l'equip de govern està treballant per "la dignitat de les persones que van patir el feixisme i el franquisme"

Imatge del regidor Joan Gómez
Imatge del regidor Joan Gómez | Àlvar Llobet
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:13h
La Paeria ha assenyalat que la desestimació de la demanda contra els carrers franquistes de Lleida demostra que no han estat parats "en cap moment" en relació al nomenclàtor de la ciutat. En aquest sentit, el tinent d'alcalde i regidor de Drets Civils, Joan Gómez, ha destacat que la Memòria Històrica està present "permanentment" a l'equip de govern "que treballa i ho continuarà fent per la dignitat de les persones que van patir el feixisme i el franquisme".

Gómez ha recordat que ja als primers anys després de la fi de la dictadura la Paeria va canviar 65 noms de carrers i posteriorment noms de blocs d'edificis on hi havia noms franquistes. Així mateix, Gómez ha destacat que s'han fet tres monuments a la memòria històrica: el que recordar el bombardeig de Lleida al lloc on hi havia el Liceu Escolar; un altre al cementiri que recorda els represaliats i morts a la Guerra Civil; i un tercer que s'ha fet aquest any recordant les víctimes de l'Holocaust nazi.

La jutgessa del jutjat Contenciós –Administratiu número 1 de Lleida ha desestimat la demanda pels carrers franquistes de Lleida que va presentar la plataforma 'Lleida Lliure de Franquisme'. Des de la plataforma s'ha valorat negativament aquesta sentència tot i que consideren que és una "victòria amarga" per la Paeria, ja que la jutgessa creu que encara no ha acabat el procés administratiu de la comissió d'experts que ha de dictaminar sobre els noms dels carrers de la ciutat.

En aquest sentit, també es fa incís en el fet que la jutge indica que la Paeria ha de fer compliment de la Llei de Memòria Històrica. La vista per la demanda va tenir lloc el passat 15 de febrer i l'objectiu que buscava era el canvi de nom dels carrers Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya, tots ells vinculats amb el franquisme