Les estacions del Grup FGC clouen la millor temporada de la història

La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Vallter 2000 reben la visita de més de 714.000 persones al llarg de tota la temporada d’hivern 2017-2018, el que implica un augment del 17% respecte a l’anterior

En la temporda d'esquí d'enguany La Molina ha rebut fins a 376.139 esquiadors a les seves pistes.
En la temporda d'esquí d'enguany La Molina ha rebut fins a 376.139 esquiadors a les seves pistes. | Ivan Sanz.
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:58h
La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé, han tancat la temporada 2017-2018 amb un total de 714.535 usuaris. Aquesta xifra es tradueix en un augment del 17% en comparació a la temporada 2016-2017 quan les estacions del Grup FGC van rebre 610.206 visitants.
 
Sens dubte, la política d’increment i d’adaptació de serveis del Grup FGC aplicada als diferents perfils de visitants ha consolidat aquesta com la millor temporada de la història. L’oferta orientada clarament al client ha permès mantenir-se com a referent en el sector de la neu. La diversificació dels serveis, i l’adaptació dels preus a la demanda social han resultat determinants per aconseguir els millors resultats de la història del Grup FGC.  D’altra banda, la inversió en maquinària destinada a la producció i l’adequació de la neu i les constants i fortes nevades a les estacions catalanes han estat també factors claus en els resultats positius d’aquesta temporada.
 
Pel que fa a la xifra final de visitants durant la temporada 2017-2018 es distribueix de la següent manera segons les estacions:
  • La Molina: 376.139
  • Vall de Núria: 122.177
  • Skipallars (Espot i Port Ainé): 174.058
  • Vallter 2000: 42.161
Les estacions de ben a prop. La Molina
 
La Molina ha registrat la millor temporada de tota la seva història per sobre de la temporada anterior (2016-2017), que fins al dia d’avui era la millor. Aquest hivern ha rebut la visita de 362.303 esquiadors, és a dir, un 10% més que l’any anterior (330.491). Paral·lelament, la venda del forfet recarregable, que permet anar directe a pistes, sense cues a les taquilles, també ha experimentat un gran èxit. L’estació ha de sumar, doncs, els 13.836 esquiadors que van decidir utilitzar aquesta fórmula. Això significa gairebé, el doble de l’any passat, quan van utilitzar-ho 8.492, i suma un total de 376.139 esquiadors a La Molina durant aquesta temporada 2017-2018 (un augment total del 14%). A més, ha estat oberta pràcticament al 100% durant tota la temporada, amb unes condicions extraordinàries de quantitat i qualitat de neu.
 
Durant els mesos d’hivern l’estació ha celebrat el 75è aniversari de l’estació i ha organitzat  un ampli ventall d’activitats i esdeveniments, lúdics i esportius, com curses internacionals, estatals, autonòmiques, socials, proves de material i producte que van arribar al seu punt culminant el cap de setmana de 2 i 3 de març amb la celebració de l’Estima Fest, la festa del 75 aniversari de l’estació i la celebració de la Copa del Món de Snowboard Cross SBX.
 
La Molina ha mantingut les reestructuracions de tarifes i franges d’edat aplicades durant la temporada anterior fet que s’ha rebut positivament i que ha permès seguir augmentant l’èxit de la iniciativa que ja va fer palesa durant la passada campanya. Amb tot, també hi ha hagut un increment de visitants a les activitats complementàries diferents de l’esquí: circuit de raquetes, tubbing, excursions en màquina, sopars d’alçada i baixades nocturnes, slalom 4Motion by Volkswagen, pista de gel, etc.
 
Finalment, és important recordar que l’activitat del Parc d’Aventura als arbres segueix en funcionament tots els caps de setmana i a partir del dia 2 de juny La Molina començarà la temporada d’estiu amb l’obertura del Telecabina La Molina, el telecadira Cap de Comella i el Bikepark.
 
Vall de Núria
 
Vall de Núria ha tancat la temporada d’hivern amb un total de 122.177 visitants. D’aquests,  38.389 corresponen a forfets venuts, xifra molt semblar a la registrada l’edició anterior (40.453), mantenint la tendència de l’estació. Pel que fa al Parc Lúdic i la resta d’activitats Vall de Núria ha rebut la visita de 67.926 persones, resultats també molt positius.
 
Entre les activitats i esdeveniments que ha organitzat Vall de Núria destaquen la CronoNúria, la clàssica al Puigmal, l’activitat del Bateig amb raquetes de neu, així com les excursions nocturnes amb raquetes les nits de lluna plena, que s’ha fet puntualment un cop al mes.
 
L’estació de Vall de Núria no tanca en aquest impàs de temporada i seguirà oferint totes les seves activitats ja amb el punt de mira en la primavera i l’estiu que arriben.
 
Skipallars (Espot i Port Ainé)
 
Les estacions del Pallars Sobirà han rebut 174.058 persones, consolidant així el creixement dels últims anys (179.551 la temporada passada). Des del principi de temporada, s’han mantingut importants gruixos.
 
Entre les activitats i esdeveniments que ha acollit Espot aquesta temporada destaquen els Campionats de Catalunya absoluts, els Campionats d’Espanya absoluts d’esquí alpí, les curses socials i la desena edició de l’Espot Tamarro Race. Port Ainé, per la seva banda, ha estat l’escenari de diverses activitats esportives, com el Campionat de Catalunya Mini Freestylers, curses socials i la cursa Gallfer, i lúdiques, com el tast de formatges i vins. A més, enguany s’han consolidat amb els tasts de caragols i embotits acompanyats de cervesa San Miguel, amb una excel·lent acollida per part dels visitants.
 
Vallter 2000
 
Vallter 2000 ha registrat aquesta temporada 42.161 esquiadors, una xifra inferior a la de la campanya anterior, temporada excepcional amb 59.308 visitants i unes condicions immillorables de neu. Tot i això, la xifra obtinguda aquesta campanya es valora positivament i continua doblant a l’aconseguit la temporada 2015-2016 quan l’estació va rebre 28.526 esquiadors.
 
Entre els esdeveniments més importants duts a terme destaquen: la VII Oncoesquiada, el 17è Trofeu Marmota o la celebració del World Snow Day.