Ensenyament

El bisbe d'Urgell creu que ensenyar religió catòlica a les escoles ajuda a entendre la cultura catalana

Joan Enric Vives considera que és un "dret i un deure" i compara aquesta docència amb l'Índia i el budisme

per Àlvar Llobet , 9 d'abril de 2018 a les 10:46 |
Joan Enric Vives, bisbe d'Urgell | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, assegura que ensenyar la religió catòlica a les escoles ajuda a entendre la cultura catalana.

En un article publicat al web de la Conferència Episcopal Tarraconense, Vives creu que aquesta docència convé de la mateixa manera que a l'Índia amb el budisme. ​"L’ensenyament religiós a l’escola pertany preferentment a l’àmbit cultural, de coneixements útils i raonats, vàlids per a un creient i per a un no-creient, mentre que la catequesi introdueix en la vivència personal de la fe cristiana.


Per tal de comprendre la cultura del nostre país, amb profundes arrels cristianes, convé la classe de religió catòlica, com a l’Índia convé entendre d’hinduisme i de budisme", apunta el bisbe, que indica que "l’assignatura de religió a l’escola és un dret, un deure i una resposta a les inquietuds de mares i pares que volen que els seus fills puguin conèixer, també en l’àmbit escolar, allò que dóna horitzó, sentit i consistència a la vida".

 

Participació