Les estacions de Lleida tanquen la temporada amb la previsió d'arribar als 1,3 milions forfets

Acaba una campanya positiva per la quantitat i qualitat de la neu però deslluïda pel mal temps que ha fet molts caps de setmana

Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Un jove practicant snowboard
Un jove practicant snowboard | ACN
Les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida tanquen aquest diumenge una temporada excepcional pel que fa a quantitat i qualitat de neu però que s'ha vist deslluïda pel mal temps que ha fet molts caps de setmana. Tot i això, en conjunt la valoració és positiva ja que s'espera superar les xifres de l'any passat i arribar als 1,3 milions de forfets venuts, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Aquest diumenge és l'últim que els aficionats a l'esport blanc podran baixar per les pistes de Baqueira-Beret, Espot, Port Ainé i Boí-Taüll. La part d'alpí de Tavascan ja va tancar l'1 d'abril però els circuits de nòrdic estaran oberts fins el 15. Pel que fa a la resta estacions d'esquí de fons, la majoria també acaben avui la campanya (Guils, Virós, Aransa i Lles) mentre que Tuixent i Sant Joan de l'Erm valoraran obrir el cap de setmana que ve en funció del temps. En aquest cas, el sector del nòrdic confia igualar o superar els prop de 70.000 forfets que van vendre la campanya passada.

El temps tampoc ha acompanyat aquest últim cap de setmana de pistes obertes marcat per pluges, nevades, boires i vent. En general, però, les estacions estan satisfetes de la temporada ja que de neu n'hi ha hagut i de sobres, i aquest és el factor més important per atraure els aficionats.

A l'espera de poder disposar de dades definitives aquest dilluns, el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, pronostica que es confirmaran les previsions inicials d'arribar als 1,3 milions de forfets venuts i superar lleugerament (un 4%) les xifres de la temporada passada, que ja va ser la millor dels darrers 8 anys. "La temporada 2017-2018 es pot considerar molt bona per la quantitat i qualitat de neu que hem tingut, amb una gran satisfacció tant de les estacions d'esquí com del sector turístic del Pirineu de Lleida", ha remarcat.

El director del patronat calcula que l'impacte econòmic de les estacions d'esquí lleidatanes la temporada 2017-2018 serà similar al de l'any passat, quan va arribar a uns 367,8 milions d'euros, entre impacte directe i induït. El sector de l'esquí a Lleida dona feina directe a 2.150 treballadors i a 7.500 més de forma indirecta.

De fet, alguns complexos tanquen amb gruixos que en alguns punts superen els tres metres. El cas més evident és el de Baqueira-Beret, on fins i tot hi ha deu metres acumulats a 1.800 metres. L'estació va estrenar la temporada el 18 de novembre, una setmana abans del previst, i a falta de dades definitives, el complex aranès té clar que superarà els 808.000 forfets que es van vendre l'any passat.

El director comercial, Javi Ubeira, admet que la meteorologia adversa de molts dies de Nadal i caps de setmana s'ha fet notar amb cancel·lacions que "penalitzaran" la xifra final de visitants, però malgrat tot, "estem contents perquè es veu que la gent vol esquiar i quan hi ha ambient de neu i d'hivern els aficionats reaccionen i s'animen a pujar a les pistes".