Restitueixen el medalló de bronze arrencat del monument de Lluís Companys al Tarròs

En un acte amb dirigents locals d'ERC i diputats al Parlament i al Congrés

Imatge del moment de la col·locació del medalló
Imatge del moment de la col·locació del medalló | ACN
Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:41h
Aquest dissabte s'ha restituït el medalló de bronze amb la cara de Lluís Companys que uns brètols van arrencar del monòlit en memòria del president afusellat a la seva localitat natal del Tarròs, al municipi de Tornabous,a l'Urgell, el passat 12 de novembre. La rèplica del medalló desaparegut l'ha fet el mateix l'artista que va dissenyar l'original el 1978, l'escultor de Tàrrega Antoni Boleda, que avui també ha estat l'encarregat de penjar-la de nou al monument.

S'ha fet just després de l'entrega dels premis Víctor Torres i Víctorina Vila que concedeix la Federació Regional d’Esquerra Republicana de Lleida al Centre d'Interpretació de Lluís Companys i ha comptat amb la presència de militants i dirigents locals del partit, els diputats al Parlament Bernat Solé i Gemma Espigares i la diputada al Congrés Ester Capella.

El monòlit d'homenatge a Companys es va instal·lar el 1978 i aquesta ha estat la segona vegada que s'ha de reposar l'efígie de bronze per culpa d'atacs vandàlics. Boleda guardava el motllo original, amb la qual cosa les despeses per tornar a fer el relleu s'han reduït sensiblement.

Segons ha explicat l'alcalde de Tornabous, Amadeu Ros, el cost total ha estat de 850 euros dels quals 550 els ha assumit l'assegurança. La resta s'han cobert amb els 325 euros que es van recollir en un esmorzar popular organitzat el 19 de novembre en què van participar un centenar de persones.