Una manifestació en defensa de la llibertat d'expressió recorre el centre de Lleida

Hi participen una seixantena de persones per denunciar la "persecució i censura" que consideren que pateixen rapers com el lleidatà Pablo Hasél o el mallorquí Valtonyc, i també tuitaires o artistes

Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:34h
Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
Una seixantena de persones han participat aquest dissabte a la tarda a Lleida en una manifestació per defensar la llibertat d'expressió i per denunciar la "persecució i censura" que consideren que pateixen rapers com el lleidatà Pablo Hasél o el mallorquí Valtonyc, i també tuitaires o artistes que s'han d'enfrontar a processos judicials per expressar les seves opinions. La marxa l'ha convocada la plataforma "Llibertat Pablo Hasél" amb el suport i la difusió a les xarxes dels CDRs de Ponent, que han fet una crida a "sortir al carrer" per dir "prou a les agressions a la llibertat d'expressió i prou a retrocedir en drets guanyats democràticament".

La manifestació ha començat poc després de les set a la plaça de la Paeria i ha passat per l'eix comercial fins a la Diputació, on s'ha desviat cap a la Rambla de Ferran i finalment ha acabat davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, on s'ha llegit un manifest.

Les proclames més repetides han estat: "Sense llibertat no hi ha democràcia", "Estat espanyol, estat feixista", "Contra la repressió, ni un pas enrere" o "Llibertat d'expressió, artistes absolució". Ha estat una marxa sorollosa i pacífica que ha durat poc més de mitja hora. A la subdelegació del govern espanyol, amb una important presència dels Mossos, s'ha llegit un manifest titular 'Demà pots ser tu' i s'ha desconvocat l'acció.

La manifestació ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'Llibertat d'expressió i llibertat presos polítics i on també hi constaven els noms d'alguns dels activistes i artistes "perseguits" com Hasél, Valtonyc, Boro, Elgio, Toni Albà o Willy Toledo.