Tremp retrà homenatge a l'artista Benet Rossell

Un any i mig després de la seva mort, l'Ajuntament prepara un seguit d'actes per honrar-lo

Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:03h
Benet Rossell va viure a Tremp fins els disset anys
Benet Rossell va viure a Tremp fins els disset anys | Arxiu
L'Ajuntament de Tremp retrà homenatge a l'artista Benet Rossell, un any i mig després de la seva mort. Rossell va néixer a Àger però als tres anys la seva família es va mudar a la capital del Pallars Jussà. Allà hi va viure fins als disset anys, quan es va traslladar a Barcelona a estudiar. 

Els actes començaran aquest divendres, dins del cicle de cinema el Projector, amb una sessió dedicada a l'artista. L'endemà dissabte tindrà lloc l'acte institucional, amb la presència de l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, la regidora de Cultura, Maria Pilar Cases, i l'historiador Sisco Farràs.

En l'acte hi participarà també la viuda de Rosell, Cristina Giorgi, que signarà la cessió al fons local de la Biblioteca de la revista La Trola, una publicació mecanografiada que es va editar el 1953 i en les quals hi apareixen els primers poemes de Rossell. Es tracta d'un material que ja es considerava perdut. 

L'homenatge culminarà amb un recorregut per la ciutat batejat Tremparadors. Els participants seguiran un itinerari per dotze establiments comercials de la ciutat i on estaran exposats obres originals de l'artista cedides per a l'ocasió. Els participants podran veure gravats, pintures, caligrafies, ceràmica, llibres o vídeos. La ruta acabarà amb cants de garrotins, representacions teatrals i una lectura de poemes. 
 

Consulta el programa d'actes de l'homenatge a Benet Rosell