Una trentena de treballadors públics enlairen globus grocs davant de la presó de Lleida

Com cada divendres es concentren per reclamar la llibertat dels "presos polítics" el retorn dels exiliats i la fi de l'aplicació del 155

Imatge dels treballadors amb globus grocs
Imatge dels treballadors amb globus grocs | ACN
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:19h
Una trentena de treballadors públics de la Generalitat de diferents serveis territorials de Lleida s'ha concentrat aquest divendres a primera hora de la tarda a les portes del Centre Penitenciari de Ponent per fer una enlairada de globus grocs.

L'acció s'ha fet, com porten a terme des de fa mesos cada divendres, per reclamar la llibertat dels "presos polítics" que hi ha a Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco, però també per demanar el retorn dels que es troben exiliats a Bèlgica. Així mateix, també s'ha reclamat novament la fi de l'aplicació de l'article 155 que afecta directament el seu dia a dia a l'Administració. L'acció d'aquest divendres ha coincidit amb la posada en llibertat del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha sortit aquest migdia de la presó alemanya de Neumünster després que ahir el tribunal territorial acordés la seva posada en llibertat sota fiança i descartés el delicte de rebel·lió per manca de violència.

A banda d'enlairar simbòlicament globus grocs a la concentració també s'ha cantat la versió en català del tema "Do you hear the people sing?" del musical "Els miserables". Aquesta és l'enèsima concentració de rebuig a l'empresonament de polítics catalans i a l'aplicació de 155 que porten a terme funcionaris de Lleida.

Entre d'altres llocs i convocats per l'Assemblea de Treballadors en Defensa de les Institucions Catalanes a Lleida (ADIC) ja s'han concentrat al davant dels jutjats, al Museu de Lleida, a la delegació del Govern o al davant dels serveis territorials d'Interior.