El Museu Morera de Lleida exposa prop de 200 obres de la seva col·lecció amb «Inventari general»

Aquesta mostra singular i sense un relat temàtic és oberta i anirà variant, ja que és mantindrà fins al trasllat de la pinacoteca a l'edifici de l'antiga Audiència

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, visitant la mostra
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, visitant la mostra | Paeria
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:20h
El Museu d'Art Jaume Morera de Lleida exposa des d'aquest dijous 'Inventari general', que conté prop de 200 obres de la seva col·lecció de diversos autors i èpoques. Aquesta mostra singular, que no té cap relat temàtic, pretén exhibir el màxim d'obres possible, en un espai híbrid i acompanyada d'elements propis de magatzem, com ara malles o sense vitrines. D'aquesta manera es vol generar una relació diferent amb el públic, més propera al col·leccionisme.

L'exposició és oberta i anirà variant, perquè és mantindrà fins al trasllat del Morera a la seva seu definitiva, a la rambla Ferran, ja sota la nova denominació de Museu d'Art de Lleida. Durant la presentació de la mostra, l'alcalde Àngel Ros ha posat en valor que la pinacoteca lleidatana, ja centenària, "és la més important a Catalunya, fora de Barcelona, i que també destaca arreu de l'Estat".

Durant la presentació d''Inventari general', l'alcalde de Lleida ha explicat que la proposta va vinculada al procés actual del Morera amb el seu trasllat a la nova seu a l'edifici de l'antiga Audiència, a la rambla Ferran. La mostra vol atraure els lleidatans per conèixer el fons de la pinacoteca, ja centenària, que Ros ha recordat que "és la més important a Catalunya fora de Barcelona i que també destaca arreu de l'Estat". També ha ressaltat que, en el seu moment, Lleida va ser capdavantera en aportar-hi recursos públics i que la voluntat ha estat d'aportar obres any rere any per enriquir el fons del museu.

El director del Museu Morera, Jesús Navarro, ha assegurat que és una exposició "singular" que es planteja com "un aparador públic" de les reserves del museu. Navarro ha assenyalat que no pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d'obres possible de les col·leccions del Morera, procedents de les distintes operacions d'ingrés que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària.

Així mateix, ha afegit que es pretén posar de manifest la selecció i l'acumulació, la riquesa patrimonial del museu lleidatà. Navarro ha parlat de l'espai, força diferent al que és habitual als museus, perquè hi ha parets plenes d'obres i amb malles pròpies dels magatzems, sense vitrines o peanyes.