Comín, Serret i Puig, també en llibertat

La justícia belga estudiarà ara l'euroordre i també la petició d'extradició del Suprem

Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín, en una imatge d'arxiu
Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat el 06 d'abril a la 1:35h

Meritxell Serret, a Brussel·les Foto: ACN


Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han quedat en llibertat després de declarar davant la justícia belga arran de la nova euroordre emesa pel Tribunal Suprem. El jutge instructor considera que no hi ha "risc de fuga" i ha rebutjat privar-los de llibertat mentre duri el procés d'extradició.

L'alliberament dels tres consellers ha arribat poc després que la justícia alemanya hagit decidit també deixar en llibertat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La justícia belga estudiarà ara l'euroordre, així com els delictes que el jutge Llarena imputa als tres consellers a l'exili per tal de decidir si els extradeix o no per rebel·lió i malversació, tal i com reclama Espanya. 

És la segona vegada que Comín, Serret i Puig compareixen davant la justícia belga. Ho van fer també en la primera euroordre. En aquella ocasió, la fiscalia va pactar amb els consellers a l'exili l'entrega discreta en una comissaria per ser traslladats davant del jutge, que també va accedir a deixar-los en llibertat amb mesures cautelars. Un mes després, el Suprem va retirar l'euroordre, fet que va deixar sense efectes el procés judicial. 

Caldrà veure què decideix ara la justícia belga, que en aquesta ocasió té sobre la taula la interlocutòria de processament del Suprem que imputa els delictes de rebel·lió i malversació a Comín, i de malversació i desobediència a Serret i Puig. Fins que el jutge prengui una decisió sobre la seva extradició, els tres membres del govern a l'exili seguiran en llibertat.