Finalitza la digitalització dels sepulcres dels Comtes d'Urgell

Un dels quatre ja es reproduirà abans de final d'any | Responsables de la Diputació de Lleida es desplaçaran a Nova York per recollir un treball que vol ser un model "honest" de gestió patrimonial en comparació amb el cas de Sixena

El director del Monestir de les Avellanes, amb imatges antigues dels sepulcres
El director del Monestir de les Avellanes, amb imatges antigues dels sepulcres | ACN
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:22h
La digitalització dels quatre sepulcres dels Comtes d'Urgell del Monestir de les Avellanes (Noguera) que es troben exposats a la sala The Cloisters de Nova York ja ha finalitzat després d'iniciar-se tot just fa una setmana a càrrec dels tècnics i conservadors d'aquest museu depenent del Metropolitan.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assenyalat que amb tota probabilitat es desplaçaran a la mateixa ciutat nord americana per recollir en mà el projecte de digitalització per tal de començar el més aviat possible la reproducció dels sepulcres, una de les quals ja podria estar enllestida abans d'acabar aquest 2018.

Reñé ha destacat la importància d'aquest projecte que vol servir per "explicar honestament" una gestió de patrimoni propi diferenciant-se de les formes que s'han fet servir des de l'Aragó amb les obres de Sixena, quan es van venir a buscar per la força amb la Guàrdia Civil al Museu de Lleida. El director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, remarca que la recuperació d'aquest patrimoni és "diferent i única" i ha afegit que s'ha de tractar com ''un projecte de país".

Els tècnics de The Cloisters han finalitzat la digitalització dels quatre sepulcres dels Comtes d'Urgell provinents del Monestir de les Avellanes en tot just una setmana. Calia donar-se pressa perquè a la sala on es troben exposats s'hi incorporarà properament una exposició permanent de manera que això hauria obligat a ajornar el projecte fins a finals d'any o principis del que ve.

D'aquesta manera, ja està enllestida la feina física i tècnica que ha comportat, entre d'altres, un "treball exhaustiu" amb la captació de més de 40 milions de punts d'imatge de cadascun dels sepulcres que permetran fer les reproduccions de la forma més "precisa" possible.