Querella

El govern de la Paeria nega irregularitats a l'EMU i recorda que està auditada

La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, qualifica d'"improcedents" les declaracions realitzades per Toni Postius, que ha presentat una querella

per Redacció, 5 d'abril de 2018 a les 00:57 |
Montse Mínguez, tinent d'alcalde de la Paeria | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida i presidenta de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), la socialista Montse Mínguez, ha respost al president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, que ha presentat una denúncia als jutjats de Lleida per presumptes irregularitats en els comptes assegurant que l'empresa "està auditada per empreses externes i independents".

Mínguez qualifica d'"improcedents" les declaracions realitzades per Toni Postius en les quals acusa l'empresa de manipular els comptes i anuncia que l'Ajuntament de Lleida es reserva emprendre accions legals contra president del grup municipal del PDeCAT, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.


Mínguez ha manifestat la seva sorpresa per aquesta acció, i ha afirmat que Postius sap "que l'Empresa Municipal d'Urbanisme està en tot moment auditada". L'EMU va reflectir en 2014, 2015 i 2016 els informes de revaloració dels solars, contemplats en cost de compra i, posteriorment, amb les taxacions que es van fer per part d'una empresa externa, segons la socialista. La regidora ha remarcat que les taxacions es van fer a través d'un concurs públic i que en els comptes de 2015 i 2016 es van reflectir els impactes d'aquestes revaloracions.

"Per tant, és improcedent dir que s'han manipulat els comptes, el que es va fer és reflectir, precisament, el que ens estaven donant aquests informes de les noves taxacions dels solars, en lloc d'estar contemplats a preu de cost, el que es va fer és posar-lo a valor de mercat que se suposava en aquest moment", ha remarcat.

La presidenta de l'EMU ha insistit que s'ha treballat correctament: "els comptes de l'EMU estan totalment auditades i qualsevol modificació produïda en els comptes de l'EMU ve suportada per les auditories, que tenen tots els consellers de l'EMU i tots els regidors".

La denúncia presentada per Postius, segons ha explicat ell mateix en roda de premsa, va dirigida contra persones jurídiques i 12 tècnics i càrrecs polítics de l'EMU de Lleida per presumptes irregularitats en els comptes de 2014, 2015 i 2016 i la presumpta comissió de delicte societari, falsedat de document mercantil i tràfic d'influències.

 

Participació