La preinscripció escolar no preveu finalment la casella de castellà

EL DOGC publica aquest dimecres la resolució de les normes que regulen l'accés a l'escola sense canvis importants respecte altres cursos

Imatge d'un alumne en una aula
Imatge d'un alumne en una aula | Arxiu
Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:33h

 


Després del conflicte que va generar la possibilitat que el Ministeri d'Educació, fent ús de l'aplicació del 155 a Catalunya, pogués deixar escollir a les famílies la llengua d'escolarització dels infants, finalment no hi haurà casella lingüística del castellà per a la preinscripció del curs vinent.

Fonts d'Ensenyament, el mateix dia en què el DOGC publica les normes que regulen la preinscripció escolar a Catalunya, han confirmat que no es preveuen canvis significatius per aquest procés, que s'inicia el divendres 13 d'abril i que acabarà el 24.

Tot i que el formulari de preinscripció encara no és públic, ho serà pocs dies abans d'iniciar el període, fonts del Departament han afirmat que no hi ha referències lingüístiques, tret de les que ja sortien en les preinscripcions anteriors, en què es preguntava les llengües que entenia l'infant. .
 
El fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, permetrà la disminució de les incidències causades per peticions d’alumnes nouvinguts o altres que es trobin en situacions de canvis, com per exemple, canvis de localitat de residència. En comprimir el període, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini. La reducció del procés no afecta la durada del termini de preinscripció –que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies.
 
Cal destacar que aquesta reducció del calendari s’ha pogut dur a terme en bona part gràcies als nous programes informàtics de registre d’alumnes, de gestió d’admissió d’alumnes i de gestió administrativa i econòmica de centres, atès que han comportat una major integració de dades així com una automatització del seu tractament, que ha permès l’optimització d’alguns dels processos de preinscripció.
 
Novetat als ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d’aquelles dades de què l’administració ja disposi. Es tracta del primer pas en el repte de l'administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció.