El PDeCAT es querella contra la Paeria per tràfic d'influències i falsedat documental a l'empresa d'urbanisme

El líder de la formació, Toni Postius, ho ha anunciat aquest dimecres

Toni Postius, líder del PDECAT
Toni Postius, líder del PDECAT | Arxiu
04 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:06h
El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida presentarà en les pròximes hores una denúncia als jutjats davant les presumptes "irregularitats" que ha detectat en els comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) que afectarien als exercisis 2014, 2015 i 2016 i que, segons la formació, "podrien ser constitutives de diversos delictes", com ara els de falsedat de document mercantil, societari i de tràfic d'influències.

En concret, El PDeCAT ha detectat una "alteració dels resultats dels comptes anuals del 2014 en la presentació dels comptes del 2015" al Registre Mercantil i l'aplicació de revaloritzacions d'actius "completament improcedents" als comptes del 2015. Des de la formació consideren que es volia "simular una situació de solvència inexistent" quan l'empresa es trobava en "situació de fallida", fet que hauria impossibilitat la concessió el 2017 d'un crèdit de 10,6 milions d'euros per part de l'Ajuntament de Lleida a l'EMU.

El PDeCAT interposarà la denúncia contra una dotzena de persones físiques i d'altres de jurídiques vinculades a l'EMU i a la Paeria, de les quals el grup municipal no n'ha facilitat la identitat.