La Fira de la Mel de Riner es consolida amb una quarantena de parades i tres exposicions

Les activitats començaran dissabte 7, amb la 2a Jornada Tècnica de la Mel, però el gruix de la fira se celebrarà diumenge 8, amb tallers, exposicions, tastos i degustacions al voltant del món de la mel

Imatge de la presentació de la fira
Imatge de la presentació de la fira | Diputació de Lleida
Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:22h

La presentació ha comptat amb l’assistència del diputat Jordi Latorre; de Joan Solà, alcalde de Riner; i de Carles Feixas, regidor responsable de la Fira Foto: Diputacio de Lleida


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la tercera edició de la Fira de la Mel al Santuari del Miracle, a Riner, que se celebrarà el cap de setmana vinent.

La presentació ha comptat amb l’assistència del diputat Jordi Latorre; de Joan Solà, alcalde de Riner; i de Carles Feixas, regidor responsable de la Fira. En la seva intervenció, Latorre ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a una fira que suposa “una promoció de la cultura de la salut i del territori”, ja que “dona a conèixer uns hàbits saludables a través de l’alimentació sana com és la basada en la mel”, alhora que ha destacat la importància de l’apicultura.

Es tracta d’una fira que en pocs anys s’ha fet un forat dins el calendari i que s’ha anat consolidant i experimentant un creixement constant en el nombre de parades, totes vinculades a productes relacionats amb la mel i les abelles, que són el fil conductor de les jornades. Concretament, enguany seran 40 parades i 3 exposicions, mentre que en la primera edició van ser 15 parades i una exposició, tot plegat amb el repte d’assolir els 3.000 visitants.

Al mateix temps, també es dona a conèixer el Miracle i Riner a través d’un producte en què “ens agrada emmirallar-nos i que és el reflex del medi ambient, la cultura, la natura i la sostenibilitat, uns valors que a Riner ens sentim molt nostres”, ha explicat l’alcalde de Riner, Joan Solà.

L’activat començarà dissabte amb la 2a Jornada Tècnica de la Mel, que es farà tant al matí com a la tarda. La jornada oferirà xerrades i tasts a càrrec de diferents especialistes. Dissabte també es farà el dinar de la mel i un joc de taula infantil sobre el món apícola.
El gruix de la fira tindrà lloc diumenge, amb una activitat que començarà a les 9 del matí i que s’allargarà fins al migdia, i que inclourà un esmorzar popular, la fira de productes de mel i altres productes de proximitat, l’exposició d’eines antigues relacionades amb el món apícola, una exposició de dibuixos i fotos i l’entrega del guardó ‘L’abella rinerenca’, entre altres.
 
A més, hi haurà diferents tallers, amb tastets de mel, tallers infantils d’elaboració d’espelmes i de maquillatge infantil, i degustació de tapes elaborades amb mel, una activitat en què col·laboren diferents establiments. Els anomenats Menús Fira de la Mel estaran disponibles als quatre restaurants del poble.