Agricultura

Creen un sistema per reduir fitosanitaris en vinya, oliveres, ametllers i cítrics

Aquest sistema estableix la dosi òptima a partir del volum de brou adaptat a les necessitats de l'aplicació

per Redacció, 4 d'abril de 2018 a les 01:17 |
Imatge d'una vinya | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d'investigació en Agròtica i Agricultura de Preus de la Universitat de Lleida (UdL) i el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'Agricultura han creat el sistema Dosa3D, que permet reduir l'ús de fitosanitaris sense perdre eficàcia en el tractament no només en arbres fruiters, sinó també en vinyers, oliveres, ametllers i cítrics.

Aquest sistema estableix la dosi òptima a partir del volum de brou adaptat a les necessitats de l'aplicació, tenint en compte el cultiu, la plaga, el producte a aplicar i l'equip de tractaments, ha informat la Conselleria d'Agricultura aquest dimarts en un comunicat.


Dosa3D, que està disponible a la web dosa3d.cat, a Google play i aviat a iOS, contribueix a donar compliment a la directiva europea d'ús sostenible dels productes fitosanitaris, que obliga a implantar programes de gestió integrada de les plagues per reduir el seu consum i els riscos per al medi ambient i les persones.

 

Participació