El Pirineu frega la plena ocupació en la millor Setmana Santa de l’última dècada

Les cases de turisme rural i bungalous pengen el cartell de complet a tota la demarcació i les estacions d'esquí venen prop de 100.000 forfets

ACN
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:52h
Les estacions pallareses han atret un gran nombre d’esquiadors
Les estacions pallareses han atret un gran nombre d’esquiadors | Skipallars
Els allotjaments de les zones turístiques del Pirineu de Lleida han fregat la plena ocupació durant aquesta Setmana Santa, considerada la millor de la dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural i bungalows han penjat el cartell de complet a tota la demarcació i això suposa més de 6.700 places ocupades. El Patronat confirma les previsions inicials i calcula que aquesta Setmana Santa han passat per les comarques de Lleida fins a 85.000 turistes (5.000 més que l'any passat) que sumen unes 210.000 pernoctacions.

A les estacions d'esquí, el vent que va bufar aquest dissabte va obligar a tancar les pistes de les zones altes. Malgrat tot, els importants gruixos de neu que encara hi ha als complexos han atret una gran quantitat d’aficionats a l’esport blanc i fins Dilluns de Pasqua s’han venut prop de 150.000 forfets, uns 65.000 més que l’any passat. El director del Patronat, Juli Alegre, parla d'una Setmana Santa "molt rodona", amb una gran satisfacció del sector pels elevats índex d'ocupació que s'han assolit.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que ni la climatologia ni la situació política que viu el país han provocat anul·lacions als allotjaments turístics de la demarcació. A les zones més turístiques i especialment les més pròximes a les estacions d'esquí l'ocupació s'ha situat entre el 95% i el 100%. Pel que fa a l'impacte econòmic del turisme durant aquest període festiu, la dada definitiva no es tindrà fins demà però l'organisme confia superar els 34 milions de l'any passat. 

Segons Alegre, la d'aquest any es pot considerar "la millor Setmana Santa de la dècada, amb xifres similars a les dels anys d'abans de la crisi, amb la qual cosa es confirma la recuperació de la demarcació de Lleida turísticament parlant". A més, afegeix que és "un gran tret de sortida per a la temporada turística de l'any 2018, que esperem que sigui igual o superior a la del 2017, quan ja es van batre rècords històrics en nombre de turistes".

La presidenta de l'Associació de Turisme Rural de Lleida, Núria Ferrando, ha constatat la satisfacció del sector per una Setmana Santa en què la gran majoria de les cases s'han omplert i no hi ha hagut anul·lacions tot i estar pendents del temps. "Els clients, sobretot grups grans i famílies, han fet les reserves amb força antelació i tenen moltes ganes de sortir, així que encara que s'anunciï un temps inestable canvien les activitats però no anul·len l'estada".