Un veí d'Esterri d'Àneu es recorda de l'Ajuntament en el seu testament

L'home va morir l'any 2017 i va deixar una carta perquè fos entregada al Consistori i s'obrís durant el transcurs d'una sessió plenària

Imatge de la carta del veí d'Esterri d'Àneu
Imatge de la carta del veí d'Esterri d'Àneu | ACN
Redacció
29 de març del 2018
Actualitzat a la 1:40h
Un veí d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, s'ha recordat de l'Ajuntament en el seu testament. Josep Beso Fornales va morir l'11 de desembre de l'any passat a l'edat de 85 anys. L'última voluntat de Beso va ser que s'entregués un sobre a l'Ajuntament i que fos llegit en públic durant el transcurs d'una sessió plenària.

L'alcalde de la localitat, Ramon Villuendas, ha sigut l'encarregat d'obrir la carta i fer públic el seu contingut. Beso ha deixat la casa que té a Esterri a la seva família però aquesta solament la pot vendre a l'Ajuntament a un preu molt assequible i per destinar-la a equipaments socials o educatius. Aquesta no es la primera mostra cap al Consistori d'aquest veí d'Esterri i per aquest motiu l'Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per donar el nom de Josep Beso a un passeig de la població.

La generositat d'aquest veí amb el poble d'Esterri d'Àneu ja era coneguda donat que va col·laborar finançant una part de les obres del passeig del riu (180.000 euros) i l'any 2013 va fer una donació al Consistori d'una vintena de rellotges antics, mobles i canelobres valorats amb 26.000 euros.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha explicat que en cas de venda de la propietat la família del senyor Beso, l'únic propietari pot ser l'Ajuntament a un preu molt simbòlic, uns 150.000 euros. Villuendas ha dit que es tracta d'una casa unifamiliar a les afores del poble amb un extens jardí i amb pista de tenis entre altres. En cas de ser adquirida per l'Ajuntament solament la pot destinar a equipaments.