Mona d’ou tradicional

La recepta de la blocaire La Dolorss

per Dolors Mateu , 26 de març de 2018 a les 01:38 |
Mona d'ou tradicional | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui vinc amb la recepta tradicional de la Mona, porta ou, però aquest no és de xocolata, és de veritat, és la Mona d'ou.

Per no perdre les tradicions, les originals, fem aquest any, una mona més, aquesta.

 
 

Ingredients per a 8 persones

50 ml de llet

25gr de llevat premsat fresc
300gr de farina de força
100gr de sucre
1 culleradeta de sal
Ratlladura de pell de mitja llimona
1 culleradeta plena de sucre avainillat
50gr de mantega pomada
3+ 1 ous
2 ous durs
sucre llustre
 
Desfeu el llevat en la llet tèbia.
Feu un volcà amb la farina (en un recipient o en una superfície plana), al centre poseu el sucre, la sal, la ratlladura de la llimona, el sucre avainillat i barregeu.
Afegiu els ous batuts, la mantega en pomada i aneu barrejant amb la farina.
Aboqueu la llet amb el llevat i amasseu fins a formar una pasta que es desenganxi de les mans i de la superfície de treball.
Si cal, afegir una mica més de llet o farina, fins obtenir aquesta massa llisa i fina.
Tapeu la massa amb un drap i deixeu reposar fins que dobli el seu volum.
 
Partiu la massa en dues, per a fer dues mones, cada part dividiu-la de nou en dos i fer uns rul·los llargs, entrellaceu-los com una trena i uniu els extrems, al centre posar un ou dur.
Col·loqueu-los a la safata de forn coberta amb paper d'enfornar, tapeu i deixeu reposar en un lloc càlid mitja hora.

Pinteu amb ou batut la superfície i coeu al forn a 180º (preescalfat) uns 30 minuts o fins que estigui cuit i daurat.
 
Deixeu refredar damunt d'una reixeta i espolsar per damunt sucre llustre.
 
Blog de cuina de la dolorss
 

 

Participació