Ros Marbà presenta la sardana «Quatre vegades vint» al Festival de Pasqua de Cervera

El director i compositor és aquest any el padrí del certamen de música clàssica catalana de la capital de la Segarra, que arriba a la vuitena edició

Ros Marbà ha presentat la sardana
Ros Marbà ha presentat la sardana | ACN
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 0:15h
El Festival de Pasqua de Cervera ha acollit aquest diumenge la preestrena de l'última creació del prestigiós director i compositor barceloní Antoni Ros Marbà, la sardana titulada 'Quatre vegades vint', al concert de celebració del seu 80è aniversari. El mestre ha dirigit la Cobla Sant Jordi–Ciutat de Barcelona al paranimf de la Universitat de la capital de la Segarra, que s'ha vestit de groc per reclamar la llibertat dels independentistes empresonats. També l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha llençat un missatge per lamentar "els fets greus dels darrers dies", ha reclamat la "llibertat dels presos polítics" i ha defensat la "llibertat d'expressió". Ros Marbà és aquest any el primer padrí del certamen de música clàssica catalana de Cervera, que ja arriba a la vuitena edició. Els concerts s'allargaran fins l'1 abril en diferents espais de la ciutat.

Antoni Ros Marbà ha dirigit la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona per presentar una peça que recull pinzellades d’altres obres i que pretén que sigui un diàleg entre diversos moments de la seva vida ara que fa 80 anys. També s'han interpretat obres emblemàtiques de Toldrà, Ferrer, Casals, Serra, Olta o Garreta, a més d'altres composicions del mestre homenatjat.

El Festival de Pasqua ha triat un dels directors i compositors catalans més importants i amb més projecció internacional per estrenar la figura del padrí, que vol encarnar en una personalitat de prestigi l'ambaixada del certamen tant a Catalunya com a l'estranger. Ros Marbà ja va dirigir a la dècada dels anys 90 la Jove Orquestra Nacional de Catalunya al Gran Teatre de Cervera.

Cervera es converteix durant la Setmana Santa en el referent de la música clàssica catalana amb una gran riquesa d'estils diversos, una il·luminació i ambientació pensada per a cada concert, més de 200 intèrprets i més de 1.000 minuts de música en viu. En aquesta vuitena edició s'han programat 10 produccions musicals diferents de les quals 7 són estrenes absolutes.