Tensió entre manifestants i Mossos i set ferits a les portes de la subdelegació del govern espanyol a Lleida

La protesta convocada pels CDRs amb el lema 'Trenquem les cadenes de la repressió' ha convocat unes 3.000 persones per denunciar la "persecució" de l'independentisme

Redacció
25 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a les 0:01h
Imatge de la concentració de Lleida
Imatge de la concentració de Lleida | Sergi Queralt
La protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida ha viscut escenes de tensió entre els manifestants i els Mossos, que han carregat diverses vegades per evitar que els concentrats poguessin arribar fins a les portes de l'edifici. Els escopeters de la policia catalana fins i tot han disparat salves per dispersar-los. La mobilització, amb el lema "Trenquem les cadenes de la repressió", ha arribat a congregar unes 3.000 persones, xifra que s'ha reduït a uns quants centenars quan han començat els enfrontaments amb la policia. Segons el Servei d'Emergències Mèdiques, hi ha hagut set persones ferides lleus.

Els manifestants han omplert la plaça de la Pau i bona part de la Rambla de Ferran a l'altura de la subdelegació del govern espanyol. Els moments més tensos s'han viscut quan desenes de concentrats han desbordat el cordó policial per acostar-se a l'entrada de l'edifici, que és quan els Mossos han tret les porres per fer-los retrocedir. Segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), hi ha hagut set persones ferides. Una d'elles és un veí de Lleida de 18 anys, ha estat evacuat en ambulància ferit al cap, suposadament, per un cop de porra. A l'hospital Arnau de Vilanova li han posat quatre grapes al cap.

Malgrat tot, durant la protesta s'ha penjat una estelada i una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a la façana de la seu de l'executiu espanyol a la capital del Segrià, on també s'han llençat ous, llaunes i altres objectes. Les consignes que més s'han cridat són "Puigdemont, el nostre president", "Llibertat presos polítics" i "El vostre conseller és a la presó", dirigit als Mossos en referència a Joaquim Forn.

Poc abans de les deu de la nit els manifestants han marxat de la subdelegació i un grup s'ha dirigit en manifestació per la Rambla Ferran fins a l'estació de Renfe. Un cop allà, una trentena de persones ha aconseguit accedir momentàniament a les vies però el tall ha durat pocs minuts. Un fort desplegament policial ha evitat que poguessin entrar més persones a l'interior del recinte i el gruix dels manifestants s'han quedat protestant a les portes de l'estació.