La Paeria rebutja demanar l'alliberament dels presos i que siguin traslladats a presons catalanes

Els partits de l'oposició han marxat del ple després de l'empresonament dels exconsellers i Forcadell

Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 19:30h
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha rebutjat dues mocions relacionades amb les mesures cautelars imposades pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Per una banda, el Ple ha tombat, amb els vots contraris del PSC, Cs i PP i gràcies al vot de qualitat de l'alcalde Ros, la moció en què ERC, el PDECAT, la Crida-CUP i el Comú de Lleida reclamaven l'alliberament dels "presos polítics" i, mentre això no es fes efectiu i "per raons d'humanitat", que fossin traslladats a presons més properes a cases seva.

Així mateix, tampoc ha prosperat la moció del PSC en què l'equip de govern sol·licitava que Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez puguin complir la presó preventiva en presons catalanes. El text tampoc ha rebut els suports necessaris per a la seva aprovació, ja que només ha sumat els del PSC i de la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón. Els grups de l'oposició han marxat de la sessió després de saber-se que Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa han estat empresonats pel jutge Llarena.