La UGT denuncia Vall Companys i Grupo Jorge per la pràctica de les «falses cooperatives»

Engega una campanya perquè a aquestes empreses tots els treballadors ''falsos autònoms'' passin a formar part de les plantilles contractades

Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 17:35h
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre | Àlvar Llobet
La UGT Terres de Lleida continua amb la seva campanya de denuncia de les "pràctiques abusives i d'explotació laboral" per part de les anomenades "falses cooperatives" o companyies que utilitzen a "falsos" autònoms en el seu règim de treball. El secretari general de la Federació d'Indústries Càrnies del sindicat, Antonio Rodríguez, ha explicat que aquest mes de març han denunciat a 2 "falses cooperatives", concretament Servicarne (Vall Companys) i T.A.I.C (Grupo Jorge).

La UGT espera que amb aquest tipus de denuncies actuï Inspecció de Treball i imposi, com en altres casos a nivell nacional, sancions exemplars. Rodríguez ha explicat en una roda de premsa a Lleida que aquest tipus d'empreses (la majoria del sector càrnic) estan ''explotant'' als treballadors i abusant del fet que la majoria són persones immigrants amb molta necessitat de treball.

Segons la UGT, els treballadors de les falses cooperatives "no disposen d'horari, amb jornades de 12 hores de treball i 27 dies al mes, sense protecció de riscos laborals". En aquest sentit, Alicia Buil, responsable del sector Alimentació de la UGT de Catalunya, ha avançat que el sindicat seguirà "fins on calgui perquè aquest negoci, el de les falses cooperatives, arribi a la seva fi". La UGT exigeix de manera immediata que tots els treballadors o "falsos autònoms", d'aquestes empreses "es subroguin a les empreses principals i tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors".

Segons dades de la UGT de Catalunya 1 de cada 6 treballadors d'aquest sector són falsos autònoms.