Les zones turístiques de Lleida preveuen arribar a una ocupació mitjana del 95% per Setmana Santa

El Patronat de Turisme de la Diputació calcula que uns 85.000 turistes visitaran la demarcació entre el 24 de març i el 2 d'abril, un 5% més que l'any passat

Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 0:39h
Imatge de barques de ràfting
Imatge de barques de ràfting | ACN
Les zones turístiques de les comarques de Lleida preveuen arribar a una ocupació mitjana del 95% des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. En concret, les previsions apunten que s'ocuparan entre el 90% i el 100% de les places en un període de vacances que aquest any, pel fet de caure aviat al calendari, afavoreix el turisme d'interior i de muntanya amb les pistes d'esquí a ple rendiment i l'inici de les activitats d'esports d'aventura com a grans atractius, segons ha destacat el director del Patronat, Juli Alegre. Els dies anterior, entre el 24 i el 28 de març l'ocupació oscil·laria entre el 30-40% dels hotels i el 85% de les cases de turisme rural.

L'organisme calcula que entre aquest dissabte 24 de març i el dilluns 2 d'abril uns 85.000 turistes visitaran el conjunt de la demarcació i faran més de 210.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic reglat, xifra que suposaria un 5% més que l'any passat. Pel que fa a la venda de forfets, el Patronat de Turisme estima que durant el període de 10 dies de vacances de Setmana Santa se'n podrien vendre fins a 100.000, 15.000 més que el 2017.

Segons ha informat aquest dijous el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la plena ocupació es donarà en molts indrets del Pirineu de Lleida, com també en els allotjaments de turisme rural del conjunt de la demarcació durant els dies festius de la Setmana Santa.

Per sectors, es preveu que els establiments d'hoteleria situats a zones turístiques tinguin una ocupació que oscil·larà entre el 90% i la plena ocupació del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, i en percentatges inferiors que podrien situar-se al voltant del 30 i el 40% la resta de la setmana, segons les diferents zones turístiques i també en funció de la climatologia.

El turisme rural mantindrà una alta ocupació més homogènia a tota la demarcació durant els 10 dies de Setmana Santa, de la plena ocupació pels dies festius al 85% de mitjana la resta dels dies. Els establiments de turisme rural del conjunt de la demarcació tindran plena ocupació del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, mentre que del dissabte 24 al dimecres 28 de març la mitjana d'ocupació estarà al voltant del 85%, situant-se sobre el 90% als establiments de les comarques del Pirineu i sobre el 80% als localitzats a les contrades de la plana de Lleida, si bé aquests percentatges encara es podrien incrementar lleugerament amb les reserves de darrera hora.

Pel que fa al càmping, s'hi preveu una ocupació alta durant els dies festius a les places de bungalous que podrien arribar a la plena ocupació del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, si bé actualment el nivell de reserves està en el 85%. Per a la resta de dies de Setmana Santa, les places de bungalous es troben actualment al voltant del 40% de reserves. En canvi, el nivell d'ocupació per a les places destinades a l'acampada serà baix i estarà molt determinat per la climatologia que pugui fer en els pròxims dies i per les reserves de darrera hora.