Postius proposa convertir el terreny de les torres de la Llotja en un aparcament provisional

Demanarà explicacions a l'equip de govern després que hagi passat un any de l'anunci del projecte de construcció que va servir per evitar in extremis que la finca tornés a titularitat municipal

Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 12:02h
Postius, al davant del terreny de la Llotja
Postius, al davant del terreny de la Llotja | PDECAT
El president del grup municipal del PDECAT, Toni Postius, proposa convertir provisionalment el terreny annex a la Llotja, on la Paeria preveu que s'aixequin dos torres de pisos, en un aparcament en superfície. La falta de places d'aparcament al barri de Pardinyes és una de les queixes més freqüents entre els veïns, i aquesta podria ser una solució provisional i de fàcil execució fins que no s'iniciïn els treballs de construcció d'aquests edificis.

Postius recorda que l'equip de govern va renunciar ara fa un any a fer efectiu el dret a recuperar la finca que, segons determinava el contracte de compra-venda, podia tornar a cost zero si no s'havien construït els edificis previstos. "Nosaltres no vam estar d'acord amb aquesta decisió, que es va justificar des del punt de vista que el projecte que s'havia presentat a última hora no tan sols era viable, sinó que havia de començar a executar-se en breu". Postius proposa que, com a mesura provisional, "s'aprofiti aquest solar, que ara està envoltat per una tanca, brut i sense cap aprofitament per al barri de Pardinyes per fer-hi un aparcament dissuassori". La proposta consisteix en "posar el terreny a disposició del barri i que mentre no es facin les torres, es pugui condicionar per donar servei com a aparcament". 

Tot i que fa un any la Paeria va presentar un projecte in extremis que evitava la reversió dels terrenys a la ciutat, un any després no s'hi ha fet res i el solar continua buit i envoltat per una tanca metàl·lica.

El PDECAT preguntarà a la propera comissió per l'evolució del projecte de les torres i, mentre no tiri endavant, demanarà condicionar aquesta parcel·la com a aparcament per contribuir a pal·liar el dèficit de places de pàrquing en aquesta zona. De fet, aquesta és una de les demandes dels veïns del barri, especialment dels comerciants. Postius afegeix que "a més de la preocupació dels comerciants del carrer Baró de Maials per la falta d'aparcament per als seus clients, també es produeixen situacions de molta dificultat per aparcar al voltant del gimnàs Trevol i del pavelló polisportiu, en funció del dia i de la franja horària".