El sector turístic dels esports d'aventura i la neu es preparen per rebre la Setmana Santa al Pirineu

El Pallars Sobirà és la comarca que més activitats de turisme actiu ofereix i on més se'n practiquen

Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 11:11h
Una barca d’escolars a punt d’iniciar un descens
Una barca d’escolars a punt d’iniciar un descens | ACN
El sector turístic del Pallars Sobirà arribarà a Setmana Santa amb una oferta molt àmplia d'activitats d'oci. Mentre les estacions d'esquí aprofitaran els últims dies de la temporada, les empreses d'esports d'aventura li donaran el tret de sortida a activitats com el ràfting o el barranquisme.

El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat si les temperatures són molt baixes, la gent tendirà a la pràctica de l'esquí i si són altes, la gent optarà per les aigües braves. Dolcet ha afirmat que el territori estarà ple de turistes i ha recordat que el Pallars Sobirà és la zona de l'estat espanyol amb més oferta d'activitats i on més se'n practiquen. Dolcet ha destacat les reserves d'aigua que hi ha a les muntanyes, 514 hectòmetres cúbics, xifra rècord des del 2003, any des que hi ha registres.

El 2017 les reserves d'aigua, en aquestes dates, eren de 272 hectòmetres cúbics. Una quantitat força inferior a l'actual, que, segons Dolcet, permetrà gaudir de més temps que l'habitual d'aigües braves.

Les estacions d'esquí alpí també disposen d'unes bones condicions per afrontar amb bones perspectives l'esprint final de la temporada. De fet, aquests complexos hivernals, majoritàriament, tenen previst tancar el 8 d'abril gràcies a les darreres nevades i la meteorologia favorable.

El turisme actiu enceta la temporada al Pallars amb unes xifres similars pel que fa a empreses i oferta de serveis. Si a les comarques de l'Alta Pirineu i Aran hi ha més de 180 empreses dedicades al turisme actiu, més de 70 són del Pallars Sobirà. A més, es preveu que aquesta temporada mantinguin la línia creixent pel que fa a serveis realitzats.